SmartKish_Fly
Liat_Fly

ממש לא חייבים גבינה

מאת: אורי שביט
זמן קריאה: < 1 דקה
ממש לא חייבים גבינה או שמנת בשביל לקבל מאפה קרמי ונימוח – לבבות הארטישוק האלה מוקרמים בטחינה, ומונחים על פרוסות שום ועגבניות. אורי שביט, בעלת בלוג טבעוני, משתפת עם מתכון שמתאים לכל השנה ובייחוד לשבועות
Bari15_In

מאפה לשבועות: לבבות ארטישוק בטחינה ועגבניות

 

ממש לא חייבים גבינה או שמנת בשביל לקבל מאפה קרמי ונימוח – לבבות הארטישוק האלה מוקרמים בטחינה, ומונחים על פרוסות שום ועגבניות.

מצרכים:

 

7-8 לבבות ארטישוק

 

2-3 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות

 

1/2 ראש שום פרוס (יבש או ירוק)

 

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

שמן זית

 

מיץ מ-1/2 לימון

 

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

 

לרוטב:

 

1/4 כוס טחינה איכותית

 

מיץ מ-1/2 לימון

 

1/4 כוס מים (או קצת יותר)

 

 הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

משמנים תבנית עגולה (או מחבת עמוקה) בשמן זית. מרפדים את התבנית בפרוסות עגבנייה, מניחים עליהן שיני שום פרוסות ומזלפים מעט שמן זית.

 

בקערית מערבבים מיץ לימון ומעט שמן זית ועוטפים בתערובת את לבבות הארטישוק. מניחים את הלבבות על העגבניות והשום, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.

 

מערבבים את הטחינה, הלימון והמים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. יוצקים כ-2/3 ממנו בעזרת כף על לבבות הארטישוק ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שכל הירקות אפויים והעסיס ניגר מהעגבניות.

 

מסירים את הכיסוי ואופים כ-5 דקות נוספות, עד שהטחינה מתקשה ומשחימה מעט. מוציאים מהתנור ויוצקים את יתרת הטחינה על גבי הארטישוקים. מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו