ממרח כובע הנזיר
מאת: תמי צרי, מיישמת אקולוגיה עירונית ויזמת עץבעיר- לחיים אקולוגיים בעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
ממרח כובע הנזיר
עם בוא הקיץ, כובע הנזיר האהוב אומר שלום. העלים שלו מצהיבים במהירות אפילו בצל. תפסנו אותו ממש לפני שניפרד, בשיעור הרביעי של קורס הפרמקלצ'ר העירוני שלנו. אביבית ואיילת ישבו על המדוחה. תוך כדי שיחת רעות הן הפרידו את העלים הירוקים והפרחים היפים מאלו היבשים. היבש יהיה לחיפוי בין הצמחים, והירוק… לאן הוא הולך? הוא הופך לממרח טעים וחריף משהו. איך? כך:
ממרח נזירי
מייבשים לגמרי או חלקית עלים ופרחים של כובע הנזיר. כמה? הרבה! במייבש או סתם להניח בשמש
טוחנים יחד עם שן שום אחת, שמן שומשום לפי הטעם (למימרח יותר חלק ושומני, הוסיפו יותר שמן – עד שתגיעו למירקם הרצוי בעיניכם), מיץ משני לימונים לא גדולים וטיפל'ה מלח.
ממממ… טעים על פרוסת לחם או כרוטב לסלט (פשוט לדלל עם מים).