מלבי קוקוס משכר
קינוח חגיגי נטול גלוטן
למעדן:
1 מיכל של 500 מ”ל של נוזל קוקוס למשל של חברת aroy-d בקרטון ירוק
3/4 עד 1 כף של ג’לטין
* טבעונים יכולים להשתמש באגר אגר
מעט תמצית וניל / מקל וניל אמיתי
1/2 כפית קינמון טחון (רק אם אוהבים)
1-3 כפות ממתיק לבחירה: דבש / מייפל / סוכר קוקוס (אפשר גם להשמיט ולשים את ההמתקה ברוטב)
אופציות לגיוון:
מקום וניל, טיפה של מי ורדים. יוצא כמו מלבי. להוסיף מעל, רוטב פירות יער עם מעט סוכר קוקוס. 1/2-1 כף אבקת חרובים טבעית / קקאו / שבבי קוקוס, מקל וניל וכו
הכנה –
לחמם על אש קטנה את כל הרכיבים מלבד הגלטין. כשהוא חמים / חם להתחיל להוסיף אותו בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבוב . ככל שתשימו יותר גלטין התערובת תהיה צמיגית יותר, פחות גלטין תערובת רכה יותר…מעבירים לכלי זכוכית / תבנית ומייצבים במקרר עדיף ללילה
מקשטים בתותים, שבבי קוקוס, אבקת חרובים, קינמון או פירות טריים.