Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

מטבל חילבה

מאת: ד"ר יוסי שבח, נטורופת והרבליסט, מייסד ומנהל המרכז הישראלי לתזונה פונקציונלית ונטורופתיה
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

מטבל חילבה

– השרו במים 2 כפות זרעי חילבה טחונים לאבקה ואחסנו במקרר למשך 8 שעות. חשוב כי כמות המים תהיה פי 4 – 5 מכמות האבקה מאחר והיא סופחת כמות ניכרת של מים

– כעבור 8 שעות, שפכו את הנוזל הנותר והעבירו את עיסת החילבה למעבד מזון

– הוסיפו לחילבה, כוס מים, 2 עגבניות חתוכות לרבעים, 1 – 3 שיני שום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, והקציפו במעבד המזון עד קבלת קציפה אוורירית ובעלת מרקם וצבע אחידים

קיימות גרסאות שונות להכנה ותיבול מטבל החילבה. הגרסה דלעיל פשוטה וקלה להכנה.

 

לאתר של יוסי שבח

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו