LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

מאפה פסטה כוסמין ותירס

צילום: חיים יוסף

Bari15_In

מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור. המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן.

בתיאבון!

 

מצרכים (לכ- 4-6 מנות):

1 חבילת פסטה כוסמין מלא

3 קלחי תירס טריים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

2 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
  3. מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
  5. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

 

המתכון באדיבות תבליני מימון, חברת התבלינים המובילה והנמכרת ביותר בישראל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו