ללא אפייה - עוגת רולדת שוקולד טבעונית וללא גלוטן עם קרם קפה
לאכול טוב ובריא, זה לא אומר לוותר על קינוחים מפנקים. העוגה הבאה היא אחת העוגות האהובות עליי, שעושה המון טוב לגוף ולנשמה.
למתכונים נוספים לקינוחים בריאים וטעימים:
מתכון לרולדת שוקולד טבעונית, ללא גלוטן וללא אפייה
חומרים לבצק
3/4 כוס קמח שקדים
3/4 כוס קמח שיבולת שועל (הכי פשוט לטחון שיבולת שועל דק דק למרקם קמחי)
6 תמרים קצוצים מזן מג'עול
חצי כפית תמצית וניל טבעית/רבע כפית גרגרי וניל
שליש כוס אבקת קקאו איכותי
רבע כוס מים עם אופציה ליותר
מעט שמן קוקוס לשימון
חומרים לקרם קפה
כוס קרם קוקוס טבעי שעשוי רק מקוקוס – יש לקרר את הקרם על מנת שהחלק המוצק יפרד מהנוזל, ולהשתמש במתכון רק בחלק המוצק.
2 כפות מייפל אמיתי
רבע כפית תמצית וניל אמיתית / קמצוץ גרגרי וניל
חצי כפית תחליף נס קפה (אני ממליצה על משקה השעורה של "גרין פילד")
חומרים לקרם שוקולד
רבע כוס שמן קוקוס
חצי כוס אבקת קקאו איכותית
3 כפות מייפל אמיתי/סילאן טבעי
הוראות הכנה:
לטחון היטב את כל חומרי הבצק למרקם חלק לגמרי. להוסיף מים אם צריך.
לשטח על נייר אפיה משומן במעט שמן קוקוס בעזרת הידיים לצורה של מלבן בגובה חצי ס"מ ולהכניס למקפיא לכרבע שעה.
להקציף יחד את חומרי קרם הקפה למשך שתי דקות.
למרוח על הבצק הקפוא ולגלגל בעדינות.
אפשר להיעזר בנייר האפיה לגלגול. להקפיא לכחצי שעה בתוך נייר האפיה.
לערבב את כל החומרים לקרם השוקולד.
להוציא את הרולדה מהמקפיא ולמרוח את קרם השוקולד.
להחזיר להקפאה ולהוציא כחמש דקות לפני הפריסה והאכילה.