לחמניות טחינה
לחמניות טחינה
לחמניות מדהימות ורכות שנשמרות טריות לאורך זמן. מכילות מרכיבים תזונתיים חשובים הנמצאים בסילאן, טחינה שמן זית ועוד.
רכיבים:
¾1 כוסות מים
כף טחינה (עדיף להשתמש בטחינה משומשום מלא, המכונה "חמאת שומשום")
3 כפיות שמרים יבשים
3 כפות סילאן תמרים
½5 כוסות קמח מלא
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
כלים נחוצים: קערת ערבוב, נייר אפיה וכף עץ
הוראות הכנה:
1. לערבב בקערה את המים, השמרים הסילאן ו-2 כוסות קמח
עד שנוצרת בלילה (sponge), אז יש להמתין כ-5 דקות, עד שנוצרות בועות
2. להוסיף את שאר המרכיבים וללוש כ-10 דקות, עד שנוצר בצק
3. לאחר הכנת הבצק יש להניח לו לתפוח בקערה משומנת עד הכפלה (כ-30 דקות)
רצוי לכסות במגבת לחה, למניעת התייבשות
4. ליצור לחמניות ולהניחן בתבנית אפיה, על נייר אפיה.
להניח להתפחה נוספת כ-30 דקות ולהכניס לתנור (שחומם מראש) ל-190 מעלות, ל-20 דקות. ללחמניות קטנות מספיקות 17 דקות בלבד בתנור.