לחם 100% כוסמת - ללא גלוטן
מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
תהליך ההכנה מראש ארוך קצת, אבל כל שלב ממש ממש פשוט. גיליתי שגם קשה מאוד לפקשש, וגם אם לא עקבתי בדיוק אחרי הזמנים, בכל זאת הוא יצא מופלא!
אין בו טיפת שמרים, או אבקת אפיה בכלל!
המרכיבים
- 3 כוסות כוסמת ירוקה (לא קלויה), בשום אופן לא חומה
- כוס מים
- מעט שמן קוקוס
- 1/2 כפית מלח
- אופציונלי – חופן פירות יבשים: צימוקים או משמשים או תאנים או תערובת של כולם
אופן ההכנה
משרים את הכוסמת במים למשך שעתיים עד לילה שלם.
שוטפים היטב ומסננים.
מוסיפים כוס מים ושמים במג'ימיקס. מפעילים עד למרקם של שמנת.
שמים את התערובת בכלי זכוכית ונותנים לה לנוח במשך כמה שעות.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
אל תוך תערובת הכוסמת מערבבים מלח, ואם רוצים אז גם פירות יבשים, או גרעינים.
משמנים תבנית זכוכית במעט שמן קוקוס ומוזגים לתוכה את התערובת.
אופים למשך 45-50 דקות.
מניחים ללחם להתקרר. וטטאטאדם! מוכן!
אורלי גרובר
דרגו את המתכון
Recipe Name
לחם 100% כוסמת ללא גלוטן
Author Name
אורלי גרובר
Published On
Cook Time
Average Rating
23 Review(s) Based on