לביבות עדשים ומנגולד ללא גלוטן
מאת: רויטל אדמוני
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים ל-10 לביבות:
בטטה בינונית
125 גרם עדשים כתומות מושרות כשעה
1 בצל
1 שן שום קצוצה
1 כף שמן זית
1 גזר
2 עלי מנגולד טריים
1 כף קמח תמי כתום
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מקלפים את הבטטה, מבשלים אותה ומועכים עד לקבלת מחית חלקה
- מבשלים את העדשים עד להתרככות
- קוצצים את הבצל, המנגולד והשום ומטגנים אותם קלות במחבת עם שמן הזית
- מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים למחבת
- מערבבים בקערה את הפירה, העדשים הכתומות ותערובת הבצל. מוסיפים את הקמח והתבלינים
6. יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים (אפשר גם בעזרת רינג) ומניחים על נייר אפייה - אופים למשך 45 דקות ב-180 מעלות טורבו עד להשחמה
המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תכנית לימודי תזונה מעשית בריאה בבתי ספר בארץ