כוסמת מונבטת ברוטב עגבניות
מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מרכיבים:
2 כוסות כוסמת מונבטת
כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
4 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות לקוביות
בצל לבן קטן קצוץ
2 כפות שמן
כוס מים
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את הכוסמת עם התבלינים.
שמים את התערובת במחבת עבה בעלת מכסה, מוסיפים את המים, העגבניות והבצל ומבשלים אש גבוהה כ-10 דקות עם מכסה.
שמים לב במהלך הבישול שיש מספיק מים ואם חסרים אז מוסיפים.
בסוף הבישול מוסיפים את השמן, מערבבים ומניחים ל-10 דקות.