Bari15_Fly
SmartKish_Fly

ירקות בתנור בחלב קוקוס וקארי

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

חומרים:

2 בטטות חתוכות לקוביות
2 תפו"א חתוכים לקוביות
עיגולים מגזר אחד
פרחים מכרובית קטנה
2-3 בצלים קצוצים
4-5 שיני שום קצוצות גס
1-2 פחיות חלב קוקוס
מלח, פלפל,
2 כפות אבקת קארי

אופן ההכנה:

מחממים תנור (אפשר גם אובן- טוסטר) לחום בינוני- גבוה.

שמים בקערה את כל הירקות יחדיו.

מערבבים בצלחת את חלב הקוקוס עם התבלינים [בכוונה לא ציינתי כמות מדייקת של חלב קוקוס, כי זה תלוי בגודל התנור והתבנית. אם כמות הירקות גדולה יותר יהיה צורך ביותר חלב קוקוס כדי "להרטיב" אותם, כך גם במקרה בו רוצים שהירקות יהיו יותר נוזליים- עם הרבה רוטב]

שופכים את תערובת חלב הקוקוס מעל הירקות ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית/ פיירקס ואופים בתנור למשך כשעה, או עד הירקות מוכנים.

גיוון:
אפשר להוסיף ירקות נוספים, כמו: עגבניות, דלעת, דלורית, קישוא, שורשים, סלק ועוד.
אפשר לשחק עם כמויות הבצל והשום לפי הטעם.
אפשר להוסיף קוביות טופו, טמפה, נתחי עוף וכד'.
זה נראה טוב, מריח טוב והכי חשוב….טעיםם..

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו