טרטר סלמון עם אבוקדו
המנה הבאה היא לא רק יפהפיה, אלא גם מענגת במיוחד, הודות להרמוניה של טעמים שנוצרים משילוב של הסלמון העסיסי עם האבוקדו הקרמי ושאר המרכיבים.
ההכנה פשוטה, והתוצאה טעימה ומרשימה.
למתכוני בריאות נוספים עם סלמון:
קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים
שיפודי סלמון צרובים על מצע סלט ירוק
מתכון לטרטר סלמון עם אבוקדו
מצרכים לכמות של כ-2 מנות:
אבוקדו אחד מוכן לאכילה
רבע אננס קלוף
250 גר' פילה סלמון ללא העור
2 צנוניות
חצי בצל אדום
4 טיפות שמן שומשום
מעט מלח ופלפל
כף שומשום שחור
הוראות הכנה:
חותכים את האננס ואת הסלמון לקוביות, קוצצים את הבצל והצנוניות, ומערבבים הכל יחד בקערה, בתוספת המלח והפלפל (מיץ האננס יכבוש את הסלמון).
מוסיפים את שמן השומשום, מערבבים הכל יחד ומעבירים לצלחת הגשה.
קולפים את האבוקדו וחותכים אותו לקוביות.
מכניסים אותו לקערה שבה ערבבנו קודם את האננס והסלמון ומוסיפים מעט פלפל ומלח, לפי הטעם.
מניחים את קוביות האבוקדו מעל מנת הדג, מפזרים את השומשום השחור מלמעלה ומגישים.