טורטליני במילוי גבינה ובזיליקום
טורטליני במילוי גבינה ובזיליקום
חומרים:
500 גרם – קמח
5 – ביצים
גבינת עיזים קשה (לא למריחה)
צרור בזיליקום
מלח פלפל
פירורי לחם
5 – עגבניות
2 – רסק עגבניות ללא חומר משמר
4 – שיני שום
2 – כפות עלי תימין קצוץ
1 – בצל
שמן זית
אופן הכנה:
1. הכנת הבצק:
טורפים את הביצים ומערבבים היטב עם הקמח, לשים עד לקבלת בצק אחיד גמיש וקצת קשה בערך כחמש דקות.
2. הכנת המלית:
קוצצים את הבזיליקום דק, מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל.
3. הכנת הרוטב:
קוצצים את הבצל דק מאוד, כותשים את השום, חותכים את העגבניות לקוביות גדולות וטוחנים את העגבניות במעבד מזון.
4. מחממים שמן זית במחבת או סיר, מאדים את הבצל מספר דקות עד שישקיף ומוסיפים את השום. לאחר כמה דקות מוסיפים את התימין והעגבניות.
כאשר הכל מגיע לרתיחה, מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם מעט.