חצילים בלימון בלי טיפת שמן
המתכון הבא של חצילים בלימון של חנה שאולוב מוגש לכם כחלק מיוזמה של האגודה למלחמה בסרטן להנגשה של מתכונים בריאים לקהל הרחב.
תזונה בריאה היא בסיס חשוב להפחתת הסיכון לסרטן. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הביאו מומחים מארגוני בריאות בינלאומיים לפרסם המלצות תזונתיות להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ובמחלות נוספות.
אחת ההמלצות עוסקת בשילוב של מגוון מזונות צמחיים שלמים או בדרגת עיבוד נמוכה בתזונה. המלצה נוספת עוסקת באכילה של לפחות חמש מנות של ירקות ופירות במגוון צבעים מדי יום – אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול.
אכילת ירקות ופירות מכל הקבוצות חשובה, מכיוון שבכל ירק ופרי רכיבים תזונתיים ובריאותיים שונים. השילוב בין הקבוצות מכסה מגוון רחב יותר של פעילויות הגנה וכן מחזק את התזונה הכוללת.
המתכון של החצילים בלימון כולל ירקות מחמש קבוצות הצבעים.
למתכונים נוספים על בסיס חצילים:
מתכון לחצילים בלימון
המצרכים:
- 2 חצילים
- 8 שיני שום
- מיץ לימון
- מלח
- כמון
- פפריקה חריפה
- פלפל ירוק או פלפל אדום חריף (3-2 פרוסות)
תוספת אפשרית:
קוביות טופו
לקישוט:
קוביות פלפל אדום מתוק, פטרוזיליה ועירית
אופן ההכנה של החצילים בלימון
- שוטפים את החצילים (לא מקלפים).
- מרתיחים מים בסיר גדול, ואז מוספים את שיני השום ואת החצילים בשלמותם ומבשלים 20 דקות.
- מוציאים את החצילים (שומרים את שיני השום בצד), חוצים את החצילים לשניים ומקררים במקרר למספר שעות.
- מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות
- חותכים את השום לפרוסות ומערבבים עם קוביות החצילים.
- מערבבים את מיץ הלימון, את המלח, את הכמון ואת הפפריקה החריפה ויוצקים על החציל.
- אפשר להוסיף קוביות טופו.
- מחזירים למקרר לשעה נוספת ומגישים קר.
- מקשטים בפטרוזיליה ועירית.
בתיאבון!



