חמין צמחוני תוך שעה
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
החומרים:
בצל קצוץ
כף רסק עגבניות ללא סוכר
כף שמן זית
2 כוסות מים או ציר ירקות
½ כוס שעועית לבנה מבושלת
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
½ כוס אורז מלא עגול
2-3 שיני שום קלופות שלמות
מלח, פלפל, פפריקה
הכנה:
מאדים בצל בשמן עד להזהבה (על אש בינונית עם סיר מכוסה). מוסיפים רסק ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים.
מוסיפים אורז, שעועית, חומוס, שום ושורשים ומערבבים היטב.
מביאים להרתחה. מוסיפים תבלינים. ומבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מעבירים את הסיר לתנור למשך שעה.
אם הסיר לא מתאים לתנור, מעבירים את תוכן הסיר לכלי מתאים לתנור.