חמאת זרעים רב שימושית
מאת: פיליס גלזר
זמן קריאה: < 1 דקה
חמאת זרעים רב שימושית
המצרכים עבור 2 מנות:
כפית זרעי פשתן
כפית פיסטוקים
2 כפית גרעיני דלעת קלופים
כפית שומשום
קורט מלח, עדיף מלח ים אטלנטי גס
3-2 כפיות שמן זית כתית מעולה (אפשר כפית
מזה שמן קצח)
כפית או יותר מיץ לימון סחוט טרי (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
1. טוחנים יחד במטחנת קפה את הזרעים, הפיסטוק, הגרעינים והמלח.
2. מעבירים את התערובת לקערית ובוחשים פנימה את השמן ואת מיץ הלימון (אם משתמשים).
3. מורחים על הלחם ונהנים. ניתן לשמור את תערובת הזרעים בלי השמן בכלי סגור במקרר עד ליומיים.