Bari15_Fly
Bari15_Fly

חייו המסתוריים של הגזר

מאת: עינת שגיא
זמן קריאה: 1 דקה
ספר חדש חושף הוכחות לכך שגזרים אינם "מתים" כשהם נשלפים מן האדמה, אלא רק משהם מגיעים למערכת העיכול - ומעניק לשוחרי המזון החי רוח גבית חזקה
SmartKish_In

האם השמועות על מותו של הגזר היו מוקדמות מדי?

גילוי חדש מסעיר את עולם התזונה: הגזר, מתברר, לא "מת" כששולפים אותו מתוך האדמה.

ב- 1973 יצא לאור ספר שנוי במחלוקת. הספר נקרא "secret life of plants", ובו נטען שצמחים יכולים להגיב לרגשות אנושיים. ואם זה לא מספיק, מחברי הספר טענו שצמחים יכולים להגיב לאירועים אפילו לפני שהם מתרחשים. לדוגמא, כשמתקרבים לשדה בכוונה לקצור אותו, הצמחים מודעים לכך עוד לפני שמתחילים בכל פעולה שהיא. כאילו הם מסוגלים לקרוא את המחשבות שלנו. מובן שהמדענים נמנעו מלהתייחס ברצינות לממצאים, בטענה שלא יתכן שצמחים, שאינם מצוידים במערכת עצבים, יוכלו לזהות רגשות אנושיים. 

אך בספר חדש שיצא לאחרונה, Blinded by Science, מתאר המחבר (מת'יו סילברסטון) עדויות מדעיות לכך שירקות "מתים" רק בתוך מערכת העיכול שלנו, וחושף מידע חדש אשר מציג את הצמחים בדרך שונה בתכלית מכפי שהכרנו אותם עד כה. אם יש בתפישה זו אמת, הרי שהיא יכולה להשפיע על הדרך בה אנחנו מסתכלים על החיים סביבנו. לפי המחבר, ירקות אינם מה שחשבנו, אלא יצורים מורכבים – ממש כמו בעלי חיים, ה"מתנהגים" במידה רבה כמו בני אדם.

לפי העדויות המדעיות שמתוארות בספר, גזר משחרר מטען חשמלי כשהוא "מת". זה קורה רק באחד מהמצבים הבאים: במערכת העיכול שלנו, בבישול ב-60 מעלות במים חמים, או כשהוא נרקב. זהו מידע בעל השלכות רציניות על הבריאות שלנו, מכיוון שאם הירקות לא מתים כשקוטפים אותם, זה אומר שאת הגירוי החשמלי הזה הם משחררים בתוך מערכת העיכול שלנו. יש אומרים שהגירוי החשמלי עשוי להרוג חיידקים מזיקים ולעורר את החיידקים הטובים. זוהי סיבה נוספת לאכול את הירקות טריים. 

שאלות רבות צצות בעקבות הספר הזה: האם אנחנו אמורים לאכול את האוכל שלנו חי או "מת"? האם  אידוי או בישול האוכל בפחות מ-60 מעלות ישאיר אותו חי?

מה שבטוח, לרואו-פודיסטים – מי שנמנעים מאכילת מזון מבושל – יש עכשיו חיזוק נוסף לדרך החיים המעט קיצונית שבחרו לעצמם.

 

עינת שגיא היא מדריכה לתזונה נבונה. לאתר הבית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו