חטיף קופיבר – קוקוס, קקאו וקפה, משודרג
המרכיבים
20 תמרי מג'הול
2 כוסות קוקוס מגורר
2-3 כפות שמן קוקוס
4-5 כפות אבקת קקאו
1/3-1/2 כוס פולי קקאו
1/3 כוס פולי קפה איכותיים
אופן ההכנה
במטחנת קפה קטנה טוחנים את פולי הקקאו ואת פולי הקפה.
אפשר שהם לא יהיה טחונים לגמרי ושיישארו גרגרים קראנצ'יים. זה מוסיף למרקם בסוף.
במג'ימיקס שמים את הקוקוס, שמן קוקוס, הקפה, הקקאו, את אבקת הקקאו ואת פולי הקקאו הטחונים. אפשר גם לקנות פולי קקאו או קקאו ניבס. בעקרון אין הבדל ביניהם.
רק שאת פולי הקקאו צריך לקלף וזה האתגר היחידי במתכון הזה.
מתחילים לעבד ומוסיפים בהדרגה את התמרים.
לקראת הסוף, אוספים מעט בידיים ומועכים בין האצבעות.
אם העיסה מתגבשת לכדור מוצק, זה מוכן.
אם זה עדיים פירורי מידי תוסיפו עוד תמרים. תמר אחד בכל פעם ותבדקו. תנו למג'ימיקס לעבוד. עוד לא קרה לי שהעיסה עובדה יותר מידי.
מכינים תבנית מכוסה בנייר אפיה.
מוזגים את כל העיסה לתבנית ועם כף מפזרים באחידות מסביב.
מניחים מעל נייר אפיה נוסף ועם היד או עם מערוך דוחסים את העיסה.
מניחים את התבנית במקרר לשעה-שעתיים כדי שהחטיף יתמצק.
מוציאים, פורסים עם סכין ליחידות ואורזים יפה.
אורלי גרובר, אלופה בטבעון מתכונים, ZEBARIE