Bari15_Fly
Jeliat_Fly

המזון: אויב או ידיד?

מאת: אליס מ. סורוקי מתוך הספר "חוכמת הקישקע" בהוצאת פוקוס
זמן קריאה: 2 דקות
כשם שהביוכימיה שלכם משתנה עם כל מחשבה, רגש או פעולה, כך היא משתנה גם כתוצאה מהמזון והחומרים שאתם מכניסים לגוף.
SmartKish_In

"מזונו של אדם אחד יכול להיות רעל לאדם אחר"– המשורר הרומי לוקרטיוס.

המזון שאתם בוחרים לאכול יכול להועיל לי או להרוס לי (ולכם) את היום, את החיים. אני מתחננת בפניכם לבחור את מזונכם בתבונה. כשם שהביוכימיה שלכם משתנה עם כל מחשבה, רגש או פעולה, כך היא משתנה גם כתוצאה מהמזון והחומרים שאתם מכניסים לגוף. אינכם מבינים את הכוח שיש למזון לרפא אותי, לשנות אותי או אפילו לפגוע בי.
הבה נהיה ידידים. אכלו מזון ידידותי לשנינו!
בידידות
הבטן שלכם.

אהה, אוכל. עבור חלק מאתנו, מזון הוא פשוט דלק ואספקה שוטפת של חומרי תחזוקה ובנין. לרבים יותר, האוכל הוא תענוג שממנו אנו נהנים עם המשפחה והחברים. יש גם כאלה שהמזון מהווה עבורם מקור לנחמה בזמנים של אי-שקט, כעס או עצב.

בכל נגיסה מתחוללת בתוכנו סימפוניה עדינה של שינויים ביוכימיים. באמצעות תהליך העיכול, כל הגוף שלנו משתנה, החל בתגובות בין המולקולות, במבנה התא, במבנה איברים ובמערכות האיברים.
המולקולות יוצרות את התאים שהם אבני הבניין של האיברים. המולקולות מספקות את הדלק הנחוץ לכל תא כדי לחיות, כדי לבצע את פעילותו הייחודית.

אם נבחר בתזונה בריאה יותר, נעניק לגופנו את המולקולות המתאימות שיגמלו לנו בבריאות מיטבית.
שהרי גופנו בנוי, למי שכבר שכח, רק ממה שהיה בצלחת שהונחה מתחת לאפנו. אם היו בה דברים טובים, בכמות ובאיכות – הבטן נהנית וגם אנחנו. אם לא – "אכלנו אותה".

חומצה ובסיס

דאגות, חרדה, פחד ומתח יוצרים בתוכנו חומצה, "מחמיצים" אותנו, ואנו מחמיצים את יפי החיים.
כדי להיות בריא, הגוף צריך לשמור על רמת חומציות (או pH בדם) של 7.4, שהוא נוטה מעט לכיוון הבסיסי. כל הירקות והפירות הם בעלי רמת בסיסיות גבוהה. אם הדם הופך להיות חומצי מדי, בריאותנו נמצאת בסכנה. מזונות חלבוניים (בשר וביצים), מוצרי חלב, משקאות מוגזים, אלכוהול, סוכר וקפה הם מאכלים היוצרים חומצות, וכך גם רוב האגוזים והדגנים.

הפרת האיזון "מקדש חיים" זה פוגע בתפקוד כל תא, כל עצב, כל שריר, כולל הלב והמוח.
כדי לשמור על האיזון הקריטי בין הבסיס לחומצה ישלוף גופכם כל אטום של סידן מהעצמות ומהשיניים, כדי לבטל ולנטרל את החומציות העודפת. כמובן שעם דילול מאגר הסידן בעצם (בריחת הסידן) נשלפים בטעות עוד מינרלים מהעצם, כמו מגנזיום או נחושת למשל, והיא נחלשת עוד יותר.

אין ספק שמקור "נפלא" להחמצת גוף זו (התורמת לשבירת פרקי הירך ואמה) הם מוצרי חלב, מוצרי קמח חיטה וריבוי בשר לסוגיו.

על מנת להשיג איזון תקין, חשוב מאוד אילו מזונות אנו בוחרים לאכול. אני מכנה את המזונות בשם "ידידים" או "אויבים" על פי המידה שבה הם תומכים באיזון הגוף ובבריאות הבטן.

מזון "ידידותי" הוא מזון שמשרה שלווה בבטן ואינו גורם לקלקול קיבה, עצירות וצרות אחרות. מזונות ידידותיים מזינים אתכם ומותירים אתכם מלאי אנרגיה. מזונות "לא ידידותיים" הם כאלה שתורמים או גורמים לבעיות בבטן, כמו התנפחות של הבטן, גזים, עצירות, צרבת, התפרצות של תסמונת המעי הרגיש ומגוון רחב של בעיות גופניות ורגשיות.

אם המזון שאתם אוכלים אינו ידידותי, ייתכן שתחוו את התסמינים הבאים:

• הפרעות עיכול, כולל התנפחות של הבטן לאחר הארוחות, גזים, עצירות, שלשול, תסמונת המעי הרגיש, בחירה, קלקול קיבה/צרבת.

• עייפות נפשית או גופנית, במיוחד לאחר הארוחות.

• אצירת מים (בצקת), שכתוצאה ממנה אתם יכולים להעלות בכמה מאות גרמים ביום אחד.

• תשוקה למזונות מסוימים ו/או התמכרות לאוכל.

• כאבי ראש תכופים.

• בעיות עור (אקנה, פריחה, אקזמה או פסוריאזיס, עליה ניתן לקרוא כאן).

• כאבים כרוניים, כמו כאבי שרירים, מחושים שונים או תסמינים הדומים לאלה של דלקת מפרקים.

• תסמינים רגשיים, נפשיים והתנהגותיים, כמו חילופים במצב הרוח, רגזנות ללא סיבה נראית לעין, חוסר יכולת להתרכז, חרדה ודיכאון.

הרבה מהמזונות ה"לא ידידותיים" הם מזונות שאנו אלרגיים או רגישים להם ואכילתם יכולה לתרום למגוון של תסמינים גופניים ונפשיים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו