המבורגר עדשים ושיבולת שועל
מאת: הוצאת פוקוס בע"מ
- הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
הנבטת עדשים היא פעולה פשוטה שתשדרג משמעותית את הערך התזונתי של המתכון הבא.
לא בטוחים איך להנביט? צפו בהדרכה.
את ההמבורגר אפשר להגיש בתוך לחמנייה ביתית, עם חסה, נבטים ועגבנייה.
למתכוני בריאות של לחמניות ביתיות:
ללא גלוטן – לחמניות טחינה אווריריות
מתכון המבורגר עדשים ושיבולת שועל
מצרכים:
1 כוס עדשים ירוקות / חומות / צהובות, מונבטות
חצי כוס שיבולת שועל גרוסה
1 בצל בינוני
3 שיני שום
חצי כוס עלי פטרוזיליה / כוסברה
2 כפות טחינה גולמית
5 כפות מים
מלח, פלפל
חצי כפית כמון
שמן זית
הוראות הכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים מהתערובת כ-5 עיגולים ומשטחים לצורה ולגודל של המבורגרים.
אופים בחום בינוני על גבי נייר אפייה כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור, ממתינים דקה ומורחים שמן זית על ההמבורגרים.
המתכון לקוח מתוך הספר נפלאות ההנבטה
רוצה פרטים נוספים על הספר?