Bari15_Fly
SmartKish_Fly

דלעת תאילנדית ממולאת

מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
לדלעת התאילנדית יתרונות רבים: היא טעימה מאוד, נשמרת לזמן רב וקלת הכנה. הדלעת גם קטנה למדי, לכן קל למלא אותה ולהכין ממנה מנה יפה למספר סועדים.
Bari15_In

גם מבלי למלאהּ, קל מאוד לאפות אותה בתנור: חותכים אותה לפלחים, מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כשעה. ממש מעדן.

רכיבים:

דלעת תאילנדית

למילוי:

2 כוסות קינואה או דוחן שבושלו מראש.
בצל יבש קטן קצוץ.
צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.
שורש סלרי מגורר על פומפייה
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. חותכים בסכין את ראש הדלעת ומניחים בצד.
2. מרוקנים בעזרת כף את הגרעינים מתוך הדלעת.
3. מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי היטב.
4. ממלאים את הדלעת ודוחסים היטב ומכסים בראש הדלעת שהונח בצד.
5. מניחים על תבנית אפייה מקרמיקה או זכוכית (כדי שיהיה קל יותר להוציא
ולהגיש עם התבנית).
6. מכניסים את התבנית עם הדלעת לתנור בחום של כ- 170 מעלות לכשעתיים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו