Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

גלידת בננה עם הל, בציפוי רוטב פירות יער אגוזי קשיו

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: 2 דקות
SmartKish_In

גלידת בננה עם הל, בציפוי רוטב פירות יער אגוזי קשיו

 

 

גלידת בננה עם הל, בציפוי רוטב פירות יער אגוזי קשיו מוגשת מעל סלט פירות טרי. השתמשו בבננה אחת בממוצע לאדם. 

 

מרכיבים לגלידה:

 

4 בננות קפואות* (ניתן להשתמש גם ב-4 בננות טריות, אבל הגלידה לא תהיה קרה ומוצקה מספיק).

 

½ כוס קרח

 

¼ כפית הל טחון

 

 אופן ההכנה:

 

מערבבים היטב את כל המרכיבים בבלנדר רב עוצמה או במעבד מזון עם להב "S", עד לקבלת מרקם חלק. במידה ומשתמשים בבלנדר פחות חזק מ"ויטמיקס", ייתכן ויהיה צורך בהוספת מים או נוזלים אחרים לתערובת. כמו כן, מומלץ להכין כמויות קטנות בכל פעם, כדי לא לשרוף את המנוע.

 

 לקבלת גלידה במרקם קרמי יותר, ניתן להוסיף ½ כוס חלב שקדים/אגוזים או חלב קוקוס.

 

 *להקפאת הבננות: מקלפים את הקליפה מהבננות ומאחסנים בכלי אחסון עם מכסה (מזכוכית או פלסטיק) במקפיא. מומלץ לאכסן את הבננות במקפיא 18 שעות לפחות, על מנת שתהיינה מוצקות מספיק.

 

כדאי להקפיא בננות בשלות בלבד. במידה והבננות לא בשלות מספיק או ירוקות – הגלידה לא תצליח!

 

 מרכיבים לרוטב קשיו פירות יער:

 

½ כוס אגוזי קשיו מושרים במים במשך 8 שעות

 

½ כוס פירות יער קפואים כגון: דמדמניות, פטל וכד'. צבע הרוטב יושפע מהפירות בהם נבחר להשתמש, וכך גם הטעם. ניתן לרכוש תערובת של פירות יער קפואים או להשתמש בפירות יער שונים.

 

3-4 תמרים מזן מג'הול (בהתאם לרמת המתיקות של הרוטב בה אנו מעוניינים ובסוג פירות היער בהם נשתמש).

 

½ כוס מים

 

 אופן הכנת הרוטב:

 

מניחים את כל המרכיבים של הרוטב בבלנדר מאיכות טובה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. ייתכן ויהיה צורך בהוספת מים, במידה והמרקם יהיה סמיך מדי.

 

מוזגים את הרוטב מעל לגלידה, מוסיפים מעט פירות לקישוט ומגישים.

 

 הצעת הגשה:

 

הכינו סלט פירות טעים וטרי מפירות כדוגמת: תפוחים, מלונים, תותים ופסיפלורה.

 

ניתן להוסיף חתיכות פקאן או אגוזים אחרים.

 

הניחו כדור גלידת בננה מעל לסלט הפירות, הוסיפו רוטב ותיהנו!

הצעות לגיוון:

 

השתמשו באגוזי מקדמיה כתחליף לאגוזי הקשיו – לקבלת טעם אחר.

 

ניתן להוציא את פירות היער ולהשתמש בפירות כגון: מנגו, תותים או פסיפלורה.

 

לא מומלץ להשתמש במלונים, כיוון שהם עשויים להפוך את הרוטב ליותר מיימי.

 

לאתר של ציונה מלמן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו