גלידה טבעונית בטעמי מוקה ווניל
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
איך אני יודעת שהצלחתי עם המתכון? הילדים בטוחים שמדובר בגלידה רגילה, מהסוג שמבוסס על שמנת וסוכר.
אבל הגלידה הזו היא אחד הקינוחים הבריאים, שאפשר לתת להם (וגם להתפנק איתה בעצמנו) בלי ייסורי מצפון מיותרים.
למתכוני בריאות נוספים של גלידות טבעוניות:
מתכון גלידה טבעונית בטעמי מוקה ווניל
מצרכים ל-8 מנות:
כוס אגוזי קשיו (מומלץ לפתוח ולבדוק שהם נקיים מחרקים)
2 כפות של שמן קוקוס
1/4 כפית גרגרי וניל
5 תמרים מסוג מג'הול
מעט מלח הימלאיה
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
כוס מים
אופן ההכנה:
משרים את אגוזי הקשיו במים למשך 4-8 שעות.
מסננים אותם היטב, ואז טוחנים את כל החומרים במעבד מזון חזק לתערובת חלקה ואחידה.
אם התערובת יוצאת סמיכה מידי מוסיפים מעט מים וממשיכים לטחון.
יוצקים את התערובת לכלי הגשה אישיים (תבניות סיליקון או כלי זכוכית) ומקפיאים למשך 5 שעות לפחות.
מוציאים 5 דקות לפני ההגשה וזוללים בהנאה.
צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית