Jeliat_Fly
SmartKish_Fly

בננות בציפוי שוקולד

מאת: תמר ידין - דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
אם אתם שואלים אותנו, הקינוח הפשוט והבריא הזה לא נופל בטעמו מקינוח במסעדת גורמה

בננות בציפוי שוקולד. צילום: יח"צ

Jeliat_In

הקינוח הבא יכול להיות הפינוק המושלם למקפידים על תזונה בריאה.

לבננה ולשוקולד מריר יתרונות בריאותיים רבים, והתוצאה של השילוב ביניהם פשוט טעימה להפליא.

הערכים התזונתיים עבור שיפוד בננה-שוקולד הם: 17 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים, 9 גרם שומן ו-153 קלוריות.

לקינוחים בריאים נוספים:

כדורי שוקולד דלי פחמימה

כדורי תמרים אקסטרה קראנצ'ים

גלידוניות בננה נהדרות

מתכון בננות בציפוי שוקולד

מצרכים

4 שיפודי עץ

4 כפיות חמאת שקדים או חמאת בוטנים

1 בננה גדולה

חצי כוס שוקולד מריר מומס (לפחות 72% קקאו)

2 כפות שקדים קלויים, אשר נטחנו קלות באמצעות מעבד מזון

הוראות הכנה:

פורסים את הבננה ל-12 עיגולים ומסדרים 3 עיגולי בננה על כל אחד מארבעת השיפודים.

מזלפים על עיגולי הבננה חמאת שקדים או בוטנים מכל הצדדים.

טובלים את השיפודים בשוקולד המומס, כך שעיגולי הבננה יהיו מכוסים בשכבה דקה של שוקולד.

מפזרים את השקדים הטחונים מעל השוקולד, באופן שווה.

מניחים את השיפודים בתבנית ומקפיאים למשך חצי שעה, עד שהשוקולד והבננה יתקשו.

מוציאים ונהנים!

בננה ושוקולד שילוב מנצח. צילום: יח"צ

בננה ושוקולד שילוב מנצח. צילום: יח"צ

* התמונות להמחשה בלבד

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו