Bari15_Fly
SmartKish_Fly

לפני עידן האנטיביוטיקה ואחריו

מאת: -
בלי אנטיביוטיקה ובלי תרופות. הצמחים והמזונות שיעזרו לכם להתגבר על מחלות שגרתיות בקלות וללא תופעות לוואי. קחו את הבריאות שלכם בידיים!

Photo by Osha Key on Unsplash

SmartKish_In

אין כל חדש בכך שהאנטיביוטיקה הולכת ופושטת את הרגל. כעת, התפתחו גזעי חיידקים שעמידים לכל סוגי האנטיביוטיקה.

כך, נותרו רק הדרכים הטבעיות שמחזקות את המערכת החיסונית ומאפשרת לגוף להתגבר על חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. בעיתוננו, כבר נסקרה מספר פעמים תועלתו של תוסף המזון ניאצינאמיד. הוא מחזק, לפי הספרות, עד פי אלף את יכולתן של כדוריות הדם הלבנות מסוג ניוטרופילים לחסל וירוסים וחיידקי מחלות.

אך לגבי מחלות חיידקים לא קשות, שגם להן רופאים נותנים אנטיביוטיקה, כדאי לסקור איך שאבותינו טיפלו, לפני עידן האנטיביוטיקה. הם השתמשו בצמחי מרפא, פירות ומזונות אחרים לריפוי מחלות. עם שימוש בכמויות מתאימות, לא נוצרת שום בעיה רפואית כתוצאה משימוש במוצרים טבעיים אלו – רק תועלת.

אורגנו

אחד מן הטיפולים האלו הוא עם תה מהצמח אורגנו או שימוש בשמן המופק ממנו.
לבד מיכולתו למלחמה בחיידקים, הוא עוזר גם לעיכול ולירידה במשקל עודף. שמן קרבקרול, המצוי באורגנו, יעיל כנגד בקטריות שונות גורמות מחלות.

חומץ תפוחים

חומץ תפוחים נכלל אף הוא ברשימה. יש לו איכויות נוגדות בקטריות מזיקות וכחומר מחטא. הוא יוצר תגובה בסיסית בגוף, עוזר להורדת משקל ועודף כולסטרול ומפחית סיכון להתפתחות סרטן.

דבש

טיפול טבעי בשפעת

צילום: pixabay

לדבש גם כן יש איכויות אנטיביוטיות. הוא עוזר לריפוי פצעים ולמניעת אינפקציות. יש בו שימוש בכל העולם. לדבש מנוקה, המיוצר על-ידי דבורים בניו-זילנד, יש איכויות יתר. בארץ, הדבש היותר טוב הוא מפרחי שיזף מצוי.

כורכום

התבלין כורכום וכל מוצריו נחשבים בין המוצרים הטבעיים היותר בריאותיים. הוא מתאים הן לטיפולים פנימיים והן לחיצוניים. ביחד עם דבש, זהו חומר יעיל מאוד לטיפול חיצוני בפצעים ומחלות עור.

שום

טיפול טבעי בשפעת

צילום: Pixabay

איכויות המרפא של השום מוכרות מימי קדם. הוא עוזר נגד הצטננויות, החומר הפעיל שבשום, אליצין, מגן בפני אינפקציות של שמרים, פרזיטים, בקטריות ועוד.

זרעי אשכוליות

מיצוי מזרעי אשכוליות. במחקר שנעשה בארה"ב, מיצוי זה נמצא יעיל כנגד יותר מ- 800 מחלות וירוסים וחיידקים ונגד כ- 100 סוגי פיטריות גורמות מחלות. הוא מעלה את בסיסיות הגוף ומשפר את פלורת המעיים.

אכינציאה

לתכשירים מצמח האכינצאה יש יכולות אנטי-בקטריאליות מעולות. הוא מפחית הצטננויות ואם הן קרו, מצמצם את משכן. מומלץ לקחת אותו בעונה הקרה למניעת ההצטננויות ולפרקי זמן קצרים.

מצליבים

טיפול טבעי בשפעת

צילום: pixabay

כרוב וצמחים נוספים ממשפחת המצליבים מכילים גופרית. הכרוב מכיל גם כמות נאה של ויטמין C.

שמן קוקוס

שמן קוקוס, עליו ניתן לקרוא בהרחבה כאן, מכיל חומצת שומן לאורית המצויה בחלב אם. לכן, יש לו ערך בריאותי רב, למניעה ולריפוי מחלות ולשמירת הנעורים. באוסטרליה, חולי איידס נוטלים אותו באופן קבוע מאחר ונמצא שהוא עוזר להפחתת העומס הוויראלי של וירוס האיידס.

מזונות מותססים

מזונות מותססים עם מעט מלח ים או אבקת אצות ים כמו כרוב כבוש, חצילים ומלפפונים כבושים ביתיים, שלא פוסטרו עם סיום החמצתם, תורמים רבות לאיזון ולהעשרת פלורת המעיים. בדרך זו הם גם מצמצמים סיכון ללקות בסרטן.

מקורות

MyHealthwire.com
HigherPerspective.com
CoolHealthyRecipes.com
Science.NaturalNews.com

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. משה מגן

    ואם נעזרים בשמן אורגנו, איזה כמויות מותר לקחת. מדובר בשן החשודה כדלוקה אני בן 69 ,וסוכרתי