Bari15_Fly
Jeliat_Fly

בורקס מצה

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

בורקס מצה


החומרים:
(24 יחידות)

8 מצות מקמח כוסמין מלא
1 ק"ג תפו"א מקולפים ומבושלים
200 גרם פטריות פרוסות
2 בצלים קצוצים זהובים
מלח ים אנטלנטי
פלפל לבן
כורכום


אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות תחת מי ברז קרים כ- 5 דקות
מניחים בין שתי מגבות מטבח ומשהים לחצי שעה.
חוצים כל מצה לארבעה ריבועים.
מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצל, הפטריות והתבלינים.
מניחים כפית ממחית תפוחי האדמה במרכז של כל ריבוע ויוצרים צורת משולש
מהדקים את הקצוות – אפשר להדק עם מעט מים.
מניחים בתבנית אפייה משומנת ומורחים מעט שמן בחלק העליון של משולשי המצות.
אופים בחום של 250 מעלות כ 25 דקות

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו