אצת הכלורלה -מזון פונקציונלי
אצת הכלורלה- לא תוסף, כן תזונה!!!
כאשר התחלנו לייבא את הכלורלה לארץ לא הופתענו מהמהירות שבה היא חדרה לשוק תוספי התזונה, זה היה צפוי! הכרנו את היקף השימוש הנרחב שעושים בה בעולם ואת המשאבים האדירים שהשקיעו במחקר המדעי על הכלורלה. כל שנשאר לנו בחברת ג'מוקה לעשות היה לספק מידע חיוני זה לחנויות ולצרכנים וכך עשינו. לאחר כחצי שנה כמעט ולא נותר צורך להסביר לעובדים בחנויות ולמטפלים המובילים מהיא אצת הכלורלה ומהן איכויותיה.
כל מי שעשה בה שימוש ממליץ עליה בחום כתוסף התזונה העיקרי בכל בית. הכתבה הזו היא למי מכם גולשי Eatwell שטרם שמעו על אצת הכלורלה.
מהי בעצם אצת הכלורלה?
כלורלה היא אצה הגדלה במים מתוקים, בת 2.5 בליון שנים אשר התגלתה בשנת 1890 על ידי המיקרוביולוג ההולנדי בייג'רניק. גודלו של תא כלורלה הוא רק 2-8 מיקרון בלבד אולם הוא אורגניזם צמחי שלם. בשל העובדה שתא זה צריך לספק את צרכיו של אורגניזם צמחי שלם, הוא עשיר בחומרי תזונה רבים ומגוונים ועל כן נחשב למזון פונקציונלי (Functional food) מושלם עבור בני אדם.
מהו בדיוק מזון פונקציונלי?
מזון פונקציונלי הוא מזון שיש לו השפעה כתורם ומשפר בריאות ומונע מחלות, זאת מעבר ליכולתו לספק לגוף פחמימות, חלבונים ושומנים. לדוגמא: דג סלמון הוא מזון פונקציונלי ואכילת דגי סלומון המכילים אומגה 3 תורמת לבריאות הלב וכלי הדם.
אצת הכלורלה הינה מזון פונקציונלי מכוון שהיא בעלת מגוון רחב של רכיבי תזונה, וכן אחד ממקורות המזון המרוכזים ביותר על פני כדור- הארץ. הגם שויטמינים סינטטיים המיוצרים באופן מלאכותי אמורים לספק לגוף את רכיבי התזונה החסרים במזון, יצליח גופינו להפיק את המיטב מהכלורלה מכיוון שריכוז המרכיבים התזונתיים בה מאוזן ומגיע בתצורתו הטבעית, במינונים הנכונים ונספג היטב בגוף.
מדוע כדאי לצרוך מזון פונקציונלי?
אורח החיים המודרני יצר משטר של אכילה לא נכונה, אכילה שיש בה חוסר. גם כשאנחנו אוכלים ושבעים אנחנו לא תמיד מצליחים לספק לגוף מזון עשיר ברכיבי תזונה. חלק גדול מהמזון שאנו צורכים הוא מתועש ומעובד ולוקה בחוסר ויטמינים ומינרלים שאובדים בתהליכי הייצור, השימור, האחסנה, הקירור והחימום.
את אבות המזון האחרים (חלבונים, פחמימות, שומנים) אנו צורכים בכמויות גדולות ובקלות. אולם, כדי שכל מערכות הגוף הפיזיולוגיות והפסיכולוגיות יתפקדו כהלכה, יש צורך ב-40 גורמים מזוניים שונים (ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן וכו') בתפריט. מחסור באחד או יותר מהגורמים הללו עלול לאורך זמן לפגוע ולשבש תפקודים של מערכות מסוימת, ועלול לגרום נזק לבריאות. צריכת כלורלה כחלק מהתפריט היומי שקולה לצריכה מאוזנת וקבועה של כל גורמי התזונה ולכן משפרת את התפקוד של מערכות הגוף ומרפאה מחלות ומקדמת את הבריאות. צריכה קבועה של כלורלה מספקת את כל הצרכים התזונתיים הנ"ל.
בנוסף, הכלורלה היא בסיסית ומבטלת את השפעתו המזיקה של המזונות בעלי חומציות גבוהה שאנו צורכים כגון: מזון מהיר, משקאות קלים, שהם חומציים ומפריעים למערכות הגוף לפעול נכון.
הכלורלה מצטיינת בניקויי הגוף מרעלים
חשיבות רבה יש לכלורלה בגלל יכולת הטיהור שלה. המעטה הסיבי של האצה שאינו ניתן לעיכול, סופח אליו מתכות כבדות ורעילות כמו עופרת, קדמיום, כספית או חומרי הדברה שאנו חשופים אליהם. שימוש בכלורלה מסלק חומרים אילו תוך מספר קטן של חודשים. לסיבים בכלורלה יתרון חשוב נוסף בשיפור תפקוד מערכת העיכול. הכלורלה מונעת עצירויות ללא יצירת סבילות תלות וכאבי בטן אצל המשתמש.
כיצד תורמת הכלורלה לשמירה על הבריאות ומניעת מחלות כמזון פונקצוינלי?
השילוב של הכלורלה בתזונה היומיומית מסייע ל: עיכוב תהליכי הזדקנות, השלמת חוסרים תזונתיים, הענקת אנרגיה וכוח לילדים, למבוגרים ולאנשים העובדים עבודה פיסית מאומצת עם שעות עבודה ארוכות, שיפור היכולת הגופנית של ספורטאים, החלמה והתאוששות מהירה ממחלות והעלאת רמת האנרגיה בתקופות של מתחים ולחצים נפשיים.
שימוש קבוע בכלורלה לאורך זמן יכול לתרום:
איזון רמת הכולסטרול
לחץ דם וסכרת מסוג 2
טיפול ומניעה של אנמיה
הסדרת פעילות תקינה של מערכת העיכול
מניעת ריח פה
שיפור דרמתי בחיוניות ובמראה של העור והשיער
שימו לב לאיכות
למרות שהיא גדלה באופן טבעי במים מתוקים, הכלורלה המשווקת לשימוש כתוסף מזון ע"י חברת ג'מוקה מגודלת באופן מבוקר בבריכות גדולות של מים עשירים במינרלים תחת חשיפה ישירה לקרני השמש. תהליך הגידול מתבצע תוך שמירה ובקרה על תנאים סניטאריים והיגיינה גבוהה וזאת כדי להבטיח שהכלורלה תהיה נקייה מזיהומים כלשהם.
"מי ייתן ומזונך יהיה תרופתך ותרופתך תהיה מזונך" היפוקרטס, אבי הרפואה הקדומה.
רופאים ומטפלים המעוניינים במידע נוסף בבקשה לפנות במיל ל- shibol@jammoka.com