LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

אכילה רגשית: סדנאות מטפלים

מאת: רוני מייזליש, מטפל באכילה רגשית, עו"ס קליני (M.A)
זמן קריאה: 3 דקות
פיתוח מודעות לאכילה רגשית ואכילה מודעת, התנסות מעשית וארוחה מודעת. רוני מייזליש מזמין מטפלים ונטורופטים לקבל כלי עבודה אפקטיבי
SmartKish_In

אכילה רגשית: סדנאות קרובות

לפני חמש שנים, עת הייתי מטפל בהפרעות אכילה, קראתי את ספרה של ג'נין רות' – "אכילה כפייתית כפיצוי לאהבה". הספר, אותו גמעתי בשקיקה תוך לילה, פקח את עיני להתבונן בתחום האוכל בצורה הרבה יותר רחבה ופחות דרך משקפיים פתולוגיות. החלטתי כי הדרך החדשה שלי תנסה למצוא כלים מגוונים שיאפשרו לכל אדם שאפגוש להכיר את מערכת היחסים שלו עם האוכל ובאמצעות הכרות זו להבין את הקונפליקטים הפנימיים שעדיין משפיעים על יחסיו עם האוכל.

בתחילה כאשר התחלתי לדבר ב"שפת האכילה הרגשית" הרגשתי לבד. רוב האנשים שפגשתי לא הבינו אותי ולא שיתפו איתי פעולה אולם בהדרגה הפידבקים שקיבלתי היו אחרים והתרשמתי כי קיימת פתיחות להתבונן ב"ענייני האוכל, הדיאטה, הגוף" בצורה שונה.

כשאני נזכר בשנים אלו, התחושה שליוותה אותי היתה של בדידות, אולי התנזרות  – התנזרות מהדרך בה הרוב הולכים. במבט לאחור התקופה של השנים האחרונות דמתה במובן מסויים לשנות הילדות שלי, שנים בהן בניתי לי מנזר של שומן סביב גוף הילד שהתבגר. עם השנים הנזיר שבתוכי נמנע מפעילויות, מפגשים חיים ומהחיים עצמם. כך הצלחתי לשמור על עצמי מפגיעות רבות שכנראה משהו בתוכי ידע שלא אוכל לעמוד בהן.

השומן אפשר לי להימנע מנסיעות למקומות רחוקים כמו הרי ההימליה ולמצוא שם את השקט והחופש הדרושים להתכנסות עמוקה פנימה. השומן אפשר לי למצוא את המנזר בתוך גופי שלי תוך שאני מחכה לרגע הנכון לחזור הביתה – לחזור אל הגוף-נפש היחידי שיש לי.

תהליך החזרה היה ועדיין ארוך וגם אם הוא נעשה ביסודיות הרי הסימנים והשנים של ההתנזרות משאירים עלי את חתימתם.

השבוע חגגתי את אחד הרגעים המרגשים שלי בדרך חזרה משנים של התנזרות עם שומן – פתחתי את המחזור הראשון של קורס "אכילה רגשית" בבית הספר לרפואה משלימה במכללה האקדמית ווינגייט.

לשמחתי התגובות שאני מקבל מהאנשים עמם אני עובד קשורות ליכולת חדשה של התבוננות עמוקה ופחות לרצון לחפש פתרונות מידיים ו"קסמים". המכתב שלהלן, ממשתתפת שמגיעה לתהליך אישי/קבוצתי, מתאר לדעתי נכונה את הפתיחות של הקהל ללכת מעבר למוכר והידוע ולשאול שאלות חדשות.

רוני יקר
תודה רבה על הסאשן אתמול
לא יודעת בדיוק מה קורה במפגשים האלה
אך מה שאני מרגישה שיום אחרי (זאת הפעם השלישית)
אני נמצאת בתוך ענן של שקט הקשור בנושא אכילה
אולי עצם הדיבור השיתוף והקישור, עצם האפשרות לבטא
את הנושאים שעולים עם הקשר לאכילה רגישית יוצרים
ומובילים לתדר אחר שיש בו רוגע ושקט ליום אולי לקצת יותר … לא יודעת ..
תודה רבה על הנחייה הדרכה הטיפול
על העדינות שאין בה התחמקות
מתמלאת כל פעם קצת ….
המשך שבוע מבורך ועשייה פורייה ומפרה

מ'

לסיום רציתי לשתף בכך שלעיתים אנו עובדים כל כך קשה בכיוון הלא נכון בלי לדעת זאת. אחד מהמטופלים הוותיקים שלי "עדכן" אותי לפני כמה ימים שהוא הגיע למסקנה חשובה – הוא לא בטוח שהוא באמת מעוניין להרזות (והוא פירט את הסיבות לכך). בראייתי, עצם התובנה תאפשר לו בעתיד לבדוק איזה "שומן" הוא מעוניין להשיל ראשון, הרבה לפני שישיל את השומן סביב בטנו.

מאחל לכם סתיו וחורף של תהליכי התנזרות וחזרה ממנזרים אלו אל החיים.

פעילויות קרובות
המחזור השני של קבוצת ההדרכה ייפתח ב-1 דצמבר בתל אביב.

למי מיועדת הקבוצה?
למטפלים, דיאטניות, נטורופטים, מאמני כושר וכד'.
מטרות הקבוצה:
• פיתוח מודעות לאכילה רגשית ואכילה מודעת.
• הכרות עם מידע ונושאים מרכזיים באכילה רגשית.
• לימוד כלים רגשיים, קוגניטיביים, התנהגותיים, התבוננות גוף-נפש לצמצום, וויסות וניהול אכילה רגשית שלנו ושל מטופלים המתמודדים עם אכילה רגשית.
• התנסות מעשית (עבודת גוף-נפש, דמיון מודרך, "ארוחה מודעת" עפ"י גישת Non Diet Approach).
• הדרכה קבוצתית באמצעות הצגת מקרים של עבודה עם מטופלים.
מספר המשתתפים המירבי בקבוצה הינו 8.
המפגשים: 12 מפגשים קבוצתיים, אחת לשבוע בימי חמישי בבוקר, בני שעתיים וחצי כל אחד.
מיקום: נמל ת"א
מחיר: 1600 ש"ח כולל מע"מ. ניתן לחלק ל 2-3 תשלומים.
מועד פתיחה: יום חמישי, דצמבר, בין השעות 11:00-13:30

למידע נוסף והרשמה ניתן לפנות אלי דרך האתר, או ישירות למייל ronimaislish@hotmail.com
 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו