LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

אורז ספוג בתה - Ochazuke

מאת: Te Tea
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

אורז ספוג בתה – Ochazuke

 

מאכל יפני שבו מוזגים תה חם על קערת אורז ושאר מטעמים. פירוש השם ocha = תה , zuke = ספוג.

 

באופן מקורי, המנה הייתה הפתרון היפני לשאריות – האורז הקר מאתמול, עם שלל תוספות כיד המכין. על המרכיבים מוזגים תה ירוק חם, אשר מחמם את המנה כולה.
מנה מספקת ומענגת לכל שעה ביום.

 

במשך השנים התפתח האוצ'אזוקה למנה המוגשת במסעדות. זהו מתכון שארנון ומיקי פיתחו בבית התה שלהם בארה"ב ובו במקום האורז הלבן היפני המסורתי משתמשים באורז מלא או קינואה.

 

מרכיבים:

 

    1 כוס אורז מלא מבושל (לא חייב להיות חם)
1 כפית מיסו (נסו סוגים שונים לקבלת מגוון טעמים)
1/2 כפית ממרח אומבושי (ממרח יפני עשוי שזיפים כבושים)
2 כפות אצות וואקמה
קמצוץ אבקת ווסאבי
1 כפית זרעי סומסום
מספר טיפות שמן סומסום
1 כף טבעות בצל ירוק
1 כוס תה ירוק או תה אולונג (תה נקי ולא מבושם, רצוי מעלים שלמים)

 

ניתן להחליף את האורז בקינואה

 

אופציה לתוספות נוספות – פטריות, גזר, נבטי חמניה, קוביות טופו

 

הכנה:

שלבו את כל המרכיבים היבשים בקערה.
הגישו קנקן תה חם בנפרד.
מזגו את התה לקערה – עד שהנוזלים מבצבצים מעל האורז, מספיק שכל המרכיבים יספגו את התה.
ערבבו היטב את כל המרכיבים ותיהנו.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו