אורז ירוק
מאת: שושי שטיינוביץ
זמן קריאה: < 1 דקה
אורז מלא, חום בשילוב של אורז פרא שחור, מאודה עם הרבה עשבי תיבול ושום, מעל מצע של בטטות.
80 קלוריות למנה בגודל כוס אורז מוכן.
חומרים
- 2 כוסות אורז מלא
- 1 כוס אורז פרא שחור
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור שמיר
- 1 ראש שום, מקולף וקצוץ
- אופציה – ראש שום שלם, בקליפתו.
- כף שטוחה מאד מלח
- כפית שמן זית או קנולה
- 1 כף גרגרי כוסברה (גם לא חובה)
אופן הההכנה:
- שוטפים היטב את האורז, שמים בסיר גדול עם הרבה מים (כמו לפסטה) ומבשלים, עד שהאורז מתרכך כמעט לגמרי אך לא מתפורר.
- בינתיים – שוטפים ומקצצים דק את כל עשבי התיבול (חוץ מהרוזמרין והטימין)
- מקלפים וקוצצים את השום לחתיכות קטנות (לא מועכים. משתמשים רק בשום טרי).
- כשהאורז כבר כמעט רך, מורידים את הסיר מהאש, מסננים את האורז ושופכים את המים. מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את כל החומרים האחרים חוץ מהרוזמרין והטימין.
- מערבבים הכל היטב, בעדינות כדי לא לשבור את גרגרי האורז. אם יש צורך, מוסיפים כמה כפות מים או ציר עוף או ירקות.
- שמים את תערובת האורז, מעל האורז אפשר לשים ראש שום שלם, ולמשקעינים אפשר להוסיף גם חתיכות חבושים (כן, כן) או תפוחים. מוסיפים את הטימין והרוזמרין מלמעלה גם. אוטמים את הסיר היטב ושמים על אש קטנה בינונית לעוד 40 דקות ואף יותר. בשלב זה כל חומרי האורז והטעמים מתמזגים ונוצר מעדן אמיתי שישמח כל אחד.