אוכלים בריא 3
ממשיכים את המסורת! לנוכח ההצלחה של "אוכלים בריא 1" ו"אוכלים בריא 2" ממשיכה הוצאת ספרי הבריאות "פוקוס" ביחד עם פורטל התזונה Eatwell במסורת "אוכלים בריא"- כנס התזונה והבישול הבריא, והשנה במתכונת מורחבת בת שתי ימים. הכנס יערך בין התאריכים 26-27 במאי בתיאטרון גבעתיים. שעות הכנס: יום חמישי, 26.05, 22:30-17:00, יום שישי, 27.05, 16:00-08:30.
אוכלים בריא זהו הכנס היחיד בארץ המשלב הרצאות על תזונה לצד סדנאות מעשיות של בישול בריא ומציג תכנים לא ממומנים. הצלחת הכנסים הקודמים התבססה על שני מרכיבים עיקריים – שיתוף פעולה מפרה עם בכירי המומחים בישראל בתחום התזונה לצד היכרות מעמיקה עם ציבור שוחרי הבריאות בארץ, ואכן הקהל הצביע ברגליים וכל הכרטיסים להרצאות וסדנאות הבישול בכנסים הקודמים אזלו מראש. המעבר לתזונה בריאה אינו עוד טרנד חולף, יותר ויותר אנשים מהמיינסטרים הישראלי מחפשים מוצרים בריאים יותר על מדפי הסופרמרקטים. נתון זה מוכר היטב לתעשייה והיא מגיבה בהתאם. אך יש לזכור שהיכולת לבחור מזון בריא מחייבת ידע ולימוד מעמיק. הכנס "אוכלים בריא" נוצר מתוך כוונה להביא לקהל הרחב ידע איכותי ואמין שלא נולד מתוך האינטרסים של החברות המסחריות. השנה ניסינו לגעת בנושאים חדשים שלא דנו בהם בכנסים הקודמים וצירפנו גם מרצים חדשים. אנו מקווים שתלמדו ותעשירו את ידיעותכם בתחום התזונה ואף תרכשו כלים מעשיים חדשים. מה בתוכנית השנה?
אנשים רבים סובלים מבעיות בריאותיות, פיזיות ונפשיות כתוצאה מתגובות שליליות למזון שהם אוכלים. ד"ר תל אורן ידבר על הסיבות הפיזיולוגיות והחברתיות להתהוות תגובות אלה ועל הדרכים לטפל בהם ואף למנוע אותם
|
-
מדריך לצריכה נבונה של תוספי תזונה
מרצה: ד"ר אביגיל גלבוע (Ph.D)
נלמד מהם תוספי תזונה – ויטמינים, מינרלים, שמני אומגה, חלבונים, אנזימים ועוד. נלמד מה מאפיין מולטי-ויטמין טוב, מה ההבדל בין ריכוז מרכיבי מזון באוכל לבין הריכוזים בתוספים ונבין מדוע תוספי התזונה חיוניים הן לאנשים בריאים והן לאנשים חולים, גם כאשר תזונתם נכונה - כיצד לבחור את המזון שאנו צורכים?
מרצה: ד"ר איילת רוזנפלד (Ph.D)נלמד כיצד לתת לגוף את החומרים הנכונים שדרושים לו, בכמות ובאיכות, לצורך בנייה, למניעת מחלות ולריפוי. נקבל כלים כיצד להיות צרכנים נבונים – כיצד לדעת לקרוא תוויות מזון, על מה יש לשים דגש, ממה להתרחק, כיצד לבחור את המזונות הראויים ועוד- הכולסטרול הטוב, הרע והמכוער
מרצה: ד"ר דן קרת (.M.D) דוקטור לרפואה ולנטורופתיה.האם הקשר בין כולסטרול ומחלות לב הוא אכן כה משמעותי? האם הסטטינים הם אכן "תרופת המאה" כפי שמרבית הרופאים חושבים? כיצד תעריכו את הסיכון האמיתי שלכם למחלת לב? -
בקרת משקל לפי הגישה הנטורופטית
מרצה: ד"ר גילית שטיינר, .N.D, נטורופטיתנלמד כיצד לתת לגוף את החומרים הנכונים שדרושים לו, בכמות ובאיכות, לצורך בנייה, למניעת מחלות ולריפוי. נקבל כלים כיצד להיות צרכנים נבונים – כיצד לדעת לקרוא תוויות מזון, על מה יש לשים דגש, ממה להתרחק, כיצד לבחור את המזונות הראויים ועוד -
כיצד לחיות חיים ארוכים ובריאים
מרצה: ד"ר עדיאל תל-אורן (M.D.) (D.C) (CCN) (DABFM).
נלמד כיצד אנו יכולים להתבסס על האמת המדעית, על פיה ניתן ליצור הבחנה ברורה בין מזונות מאריכי חיים ובין מזונות מקצרי חיים וגורמי מחלות. מיועד לכל שוחרי הבריאות המעוניינים להכיר דרך מוכחת מדעית לאריכות חיים בבריאות טובה
-
תזונת ילדים בעידן השפע
מרצה: קארין אור, נטורופטית .N.Dנלמד על השפעות התזונה המודרנית על בריאות והתנהגות ילדינו, נדון במגיפת ההשמנה ובגידול בהפרעות קשב וריכוז ונתוודע גם להמלצות התזונתיות השגויות שאנו מקבלים מתעשיות המזון -
האתגר: מזון מקומי
מרצה: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונהההרצאה פונה לכל מי שרוצה להכיר את מגוון המזונות, שגדל ליד ביתו וחשיבותו לבריאות. נדבר על חשיבות הצריכה המקומית ועל מסורות האוכל של המקום בו אנו חיים ואוכלים
- הכולסטרול הטוב, הרע והמכוער
-
-
תזונה מתחשבת: לאכול בריא זה להציל את האולם
מרצה: תמי צרי, מנהלת עץבעיר, עסק חברתי לאקולוגיה עירונית
בהרצאה מרתקת, בליווי שקופיות מרהיבות, נקבל טיפים פשוטים וישימים לחיים אקולוגיים עירוניים: נלמד לגדל עשב שעורה על אדן החלון, להנביט קטניות בצנצנות, לנצל את שאריות האוכל, לאכול אורגני בזול, ליהנות מגלידה בריאה כל השנה ועוד
סדנאות בישול:-
סדנת אפייה בריאה: השיר הפשוט של הלחם
מנחים: אורי מאיר ציזיק, מומחה לתזונה ואנומראל רותם, אופה מסורתי
נספר את הסיפור של הלחם ונלמד כמה פשוט לאפות לחם שאור טרי, מזין ואיכותי, מקמחים מלאים. נקבל תשובה לשאלות כמו – איך בוחרים קמח? מתי כדאי לאכול לחם? מדוע להימנע משמרים? ועוד
-
-
על שמנים טובים ושמנים רעים
מנחים: זהר צמח וילסון – יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית ואביטל סבג – שפית מזון בריא, ומומחית לרפואה טבעית ומודעות תזונהנלמד על שמנים רוויים ובלתי רוויים ונופתע לגלות מיהם השמנים המועילים והחיוניים ומי המזיקים וההרסניים ונכין מאכלים מזינים וקלים להכנה
-
תזונה ללא גלוטן: המתכון הבטוח למניעת מחלות
מנחה: ציונה מלמן, שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא85% מהאוכלוסיה המערבית תרוויח מהימנעות מדגנים, גם אם הם מלאים ואורגניים, מדוע? בסדנה נבין מהו גלוטן, מהן השפעותיו המזיקות ומהי "תרומתו" למחלות כמו סכרת, השמנה, לחץ דם גבוה וסרטן ונכים מטעמים נטולי גלוטן
-
חיים אנרגטיים עם מזונות על ושייקים ירוקים
מנחה: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
בסדנה נלמד על מזונות-על (Superfoods) עתיקי יומין שהפכו לנגישים בחנויות הטבע, כגון: תותי גוג'י, פולי קקאו, זרעי צ'יה, אבקת שורש מאקה, אצת כלורלה, אצת קלפ, אצת ספירולינה, פולן דבורים, אבקת תותי אסהי ואבקת זרעי המפ -
גורמה בריא לייט
מנחה: שושי שטיינוביץ, מתמחה בבישול גורמה בריא
נלמד כיצד להכין בקלות אוכל טעים, בריא ומהנה מבלי לחוש שמשהו חסר. נשתמש במרכיבים איכותיים, עתירי סיבים ודלי שומן ונלמד להפיק את מרב הטעמים מכל שילוב אפשרי של חומרי גלם טבעיים וטריים
בנוסף, יהיו בכנס דוכני מכירה של מוצרי בריאות, מסעדת בריאות, הגרלות ספרי בריאות ועוד.
עלות כל הרצאה או סדנת בישול – 45 ₪
בהרשמה מוקדמת עד .20.5 – 35 ₪
הבטיחו מקומכם מראש
מספר המקומות מוגבל!
הכניסה למתחם הדוכנים – ללא תשלום.
לרכישת כרטיסים – תיאטרון גבעתיים:
03-7325340 שלוחה 2
רח' רמז 40 גבעתיים (דרך השלום פינת דרך יצחק רבין)
שעות פעילות הקופה:
ימים א'-ה': 09:00-13:00 , 15:30-20:00 יום ו': 09:00-13:00
חניה חינם לבאי הכנס בחניון "יעד" (צמוד לתיאטרון)
וגם בחניון בניין "פלאפון". מספר המקומות מוגבל.
תחבורה ציבורית – לנוחיותכם מספר קווי דן לתיאטרון גבעתיים:
מת"א- קווים 71,56,55,52,31,23,11 & מגבעתיים ורמת גן- קו 57