Spirulife_Shocomaca_fly
Spirulife_Shocomaca_fly

טאקוס טופו ואבוקדו

מאת: המתכון באדיבות חקלאי גרנות - מגדלת ומשווקת האבוקדו הגדולה בישראל
זמן קריאה: < 1 דקה
מהרחובות הסוערים של מקסיקו אל המטבח הישראלי: טאקוס בריאים במילוי אבוקדו וטופו

טאקוס טופו ואבוקדו. צילום: הדס ניצן

Briaa_Nov_IN

עונת האבוקדו בישראל יצאה לדרך, וזה הזמן להפתיע במתכון טעים וצבעוני: טאקוס טופו ואבוקדו.

האבוקדו הישראלי הטרי פוגש טופו מתובל וצרוב על המחבת, ויחד הם יוצרים מנה קלילה, מהירה ובריאה שלא תאמינו כמה היא טעימה.

אבל קודם צריך טורטייה… אפשר לבחור בטורטייה מקמח מלא, ואפשר גם להכין לבד!

לטורטייה בריאה במיוחד, קבלו כמה מתכונים מומלצים:

טורטייה בקלי קלות מ-2 מרכיבים בלבד

טורטיית תרד – 3 מתכונים באחד

טורטייה מזרעי צ'יה

מתכון לטאקוס טופו ואבוקדו

מצרכים ל-4 מנות:

2 אבוקדו מוכנים לאכילה

חבילת טופו, חתוך לקוביות

4 טורטיות

כוס גרעיני תירס

6 עגבניות שרי

כוס שעועית שחורה (לאחר בישול וסינון)

4 עלים של חסה

1 פלפל צהוב או אדום

½ בצל סגול קטן

4 כפות שמן זית

כפית פפריקה (חריפה או מתוקה)

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

לימון ליים

פלפל חלפיניו (אופציונלי)

הוראות הכנה לטאקוס טופו ואבוקדו:

חממו תנור ל-180°C.

סדרו את הטורטיות בתוך צלוחיות עמוקות שניתן להכניס לתנור, הניחו בתבנית ואפו כ-10 דקות.

הוציאו וצננו.

בקערה רחבה ערבבו שמן זית, פלפל שחור, מלח ופפריקה.

הוסיפו את קוביות הטופו וערבבו עד שהן מצופות היטב בתיבול.

צרבו את קוביות הטופו על מחבת פסים מספר דקות מכל צד, עד שיתקבלו פסי צריבה יפים.

צננו מעט.

חתכו בינתיים את הפלפל והאבוקדו לקוביות ואת עגבניות השרי לחצאים.

קצצו דק את הבצל הסגול.

רפדו כל טורטייה בעלה חסה, והניחו מעל קוביות טופו, קוביות אבוקדו, קוביות פלפל, תירס, שעועית שחורה, בצל סגול קצוץ וחצאי עגבניות שרי.

לפני ההגשה, סחטו בנדיבות לימון ליים מעל המנה והוסיפו בצד פלפל חלפיניו למי שאוהב חריף.

הצעת הגשה לטאקוס. צילום: הדס ניצן

הצעת הגשה לטאקוס. צילום: הדס ניצן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו