GOODMUV_Fly
barimax1125_Fly

קציצות טונה קריספיות בתנור

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: < 1 דקה
קציצות עשירות בחלבון מטונה או כל דג אחר שאוהבים. מתכון פשוט להכנה, מזין, משביע ומושלם גם להכנה מראש והקפאה, כך שתמיד יחכה לכם פתרון בריא וטעים במקפיא

קציצות טונה קריספיות בתנור. צילום: unsplash

Briaa_Nov_IN

קציצות שאהובות על ילדים ומבוגרים כאחד.

אפשר להכין אותן מכל דג שאוהבים, לשחק עם עשבי התיבול, להחליף את תפוחי האדמה בבטטה או כל ירק אחר, ותמיד יוצא מעדן.

הכמות נדיבה, כך שתוכלו ליהנות מהקציצות הטריות עכשיו, ולהקפיא חלק לשעת חירום – כי אף פעם לא מזיק שיהיו קציצות במקפיא כשאין חשק או זמן לבישולים.

למתכונים נוספים של קציצות בריאות:

קציצות ברוקולי – בלי טיגון ובלי בלגן

קציצות קינואה, עדשים ובטטה

המבורגר עדשים ושיבולת שועל

מתכון לקציצות טונה קריספיות בתנור

מצרכים:

2 קופסאות שימורים של טונה במים

כף שמן זית

בצל קטן

2 תפוחי אדמה

ביצה (עדיף ביצת חופש אורגנית)

¼ כוס פירורי לחם מקמח מלא / ללא גלוטן

2 כפיות חרדל

שן שום

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

¼ כפית מלח

2 כפות מיץ לימון טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי: כוס פירורי לחם מקמח מלא / ללא גלוטן

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180°C.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומאדים אותן בסיר בינוני עד לריכוך (כ-20-30 דקות).

לחילופין, ניתן גם לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים עם מעט מלח למשך אותו הזמן, עד שהן מתרככות.

מסננים את קוביות תפוחי האדמה ומצננים.

קוצצים דק את הבצל.

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים בה את הבצל, עד שהוא נהיה שקוף.

כותשים את השום ומוסיפים למחבת.

מוסיפים מעט מלח, ממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומצננים.

בקערה – טורפים את הביצה ומוסיפים פנימה את קוביות תפוחי האדמה.

מועכים לפירה ומוסיפים פנימה את הבצל והשום המטוגנים, את הטונה (מפוררת ולאחר סינון), החרדל, הפטרוזיליה והלימון.

מתבלים בפלפל ומלח, מוסיפים ¼ כוס פירורי לחם ומערבבים לקבלת מרקם הדומה לבצק.

מפזרים את פירורי הלחם שנועדו לציפוי על צלחת שטוחה.

בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות, ומגלגלים אותן בפירורי הלחם עד שהן מצופות מכל הצדדים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים אותו קלות, ומניחים עליו את הקציצות.

אופים בתנור כ-5–10 דקות משני הצדדים, עד שהקציצות זהובות וקריספיות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו