Briaa_Nov_Fly
Spirulife_Shocomaca_fly

צ'יפס בטטה בתנור

מאת: פיליס גלזר באדיבות האגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: < 1 דקה
צ'יפס בטטה אפוי הוא תחליף נהדר לצ'יפס בטיגון עמוק (שיטה בה שמן מתחמצן), מנה שכל המשפחה תהנה ממנה

צ'יפס בטטה בתנור. צילום: pexels

Briaa_Nov_IN

צ'יפס בטטה בריא יותר מצ'יפס תפוח אדמה.

הבטטה מכילה אבץ, אשלגן, מנגן, מגוון ויטמינים מסוג B (כולל חומצה פולית) וכמות מדהימה ביותר של בטא קרוטן (ויטמין A).

היא קלה מאד לעיכול ומביאה לעליה איטית יותר של רמות הסוכר לאחר הארוחה.

לילדים, הכינו מיני-צ'יפס אפויים, הגישו אותם בכוס קטנה וראו איזו התנפלות תהיה.

למתכוני צ'יפס בריאים נוספים:

צ'יפס גזר בתנור

צ'יפס ירקות שורש – מתכון וידיאו

קייל צ'יפס עשיר בכלורופיל – מתכון בתחתית

מתכון לצ'יפס בטטה בתנור

מצרכים לכ-4 מנות:

בטטה גדולה

כף שמן זית

מלח גס (רצוי מלח ים)

פלפל שחור גרוס / טחון טרי

לא חובה, אבל מוסיף:

4 שיני שום מקולפות

2-3 גבעולי מרווה או טימין

הוראות הכנה לצ'יפס בטטה:

חממו את התנור למעט יותר מ-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.

שטפו וקרצפו היטב את הבטטה (רצוי להשאיר את הקליפה).

חצו אותה לאורך וחתכו כל חצי ל-7 צ'יפסים.

שפשפו בשמן, תבלו בפלפל ומלח, וסדרו בתבנית.

פזרו את שיני השום, אפו כ-10 דקות והפכו.

פזרו את גבעולי המרווה או הטימין והמשיכו לאפות כ-10 דקות נוספות, עד שהצ'יפס מוכנים.

הגישו חם.


רואים? זה לא מאוד מסובך להחליף ג'אנק פוד במזון טעים ובריא. ולפי האגודה למלחמה בסרטן – זה בהחלט משתלם…

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו