מרמלדת חצילים - מתכון שף
המתכון הבא למרמלדת חצילים מובא כחלק מיוזמה של האגודה למלחמה בסרטן להנגשת מתכוני שפים בריאים לציבור הרחב.
זאת על מנת לעודד אורח חיים בריא, שמוביל להפחתת התחלואה בסרטן.
"בשבילנו בישול בריא הוא מטרה עליונה", אומרים השפים גוטה וגיא בן שמרון.
"לכך יש להוסיף שימוש בחומרים טבעיים, במגוון ירקות, הימנעות משימוש בתחליפי מזון וללא התפשרות על איכות טעם וניקיון".
למתכוני בריאות קודמים על בסיס חצילים:
באבא גנוש – מנה ים תיכונית בריאה
מתכון למרמלדת חצילים
מצרכים:
חציל באלאדי
עגבניות יבשות
חבילת תחתיות ארטישוק
ראשי אספרגוס
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
קולים ומשחימים חציל באלאדי מובחר.
קולפים בעדינות ומסירים עד כמה שניתן את גרעיני החציל בלי לפגוע
במרקם.
את האספרגוס הטרי יש לבשל מבעוד מועד במים רותחים במשך 3 דקות, או להקפיץ בשמן זית במשך 5 דקות.
מניחים עגבניות מיובשות שהושרו בשמן זית בתחתית הצלחת יחד עם קוביות תחתית ארטישוק וראשי אספרגוס.
מתבלים במלח ים, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
פורסים את החציל לשתי פרוסות נדיבות ומניחים על גבי העגבניות.
מוסיפים פלפל שחור גרוס, מלח, שמן זית ומעט חומץ בלסמי לפי הטעם.



