סלט בורגול חם עם פטריות
המתכון הבא לסלט בורגול חם עם פטריות של השף ניר צוק מוגש לכם כחלק מיוזמה של האגודה למלחמה בסרטן להנגשת מתכונים בריאים של שפים לציבור הרחב.
ניר צוק ממליץ להשתמש בחומרים פשוטים וטריים כמו ירקות ופירות העונה, ואומר שהמוצרים הטובים ביותר הם סוד הקסם לשמירה על תזונה נכונה, בריאות ואריכות חיים.
"אוכל בריא הוא אוכל שנעשה קודם כל בשפע של אהבה ותשוקה, ובשימוש בחומרים איכותיים וטריים, המגיעים רעננים כל בוקר ונעשים בעיקר מיבולי ארצנו המבורכת והעשירה, ארץ זבת חלב ודבש."
למתכוני בריאות נוספים על בסיס בורגול:
סלט טאבולה מושלם: חגיגה מרעננת של בורגול ועשבי תיבול
ארוחה בצלחת: מתכון לסלט בורגול ניסואז
מתכון לסלט בורגול חם עם פטריות
מצרכים ל-6 סועדים:
כוס בורגול בינוני
1.5 כוס מים רותחים
2 עגבניות קצוצות
4 שיני שום קצוצות
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
2 בצלים קצוצים
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן זית או קנולה 2 שיני שום ועגבניות במשך דקה. מוסיפים את הבורגול ומטגנים דקה נוספת.
על הבורגול שופכים את המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל (אפשר גם צ'ילי). מערבבים ומכסים, מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה.
מסירים את המכסה ומפזרים מעט בורגול מלמעלה. מכסים שוב ומבשלים עוד כדקה. מטגנים את הבצל במעט שמן כ-2 דקות, מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מטגנים למשך 2 דקות נוספות. מוסיפים יין אדום, מביאים לרתיחה, ומבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.
הצעת הגשה:
מגישים בורגול חם ומעליו תבשיל פטריות.
בתיאבון!


