BACK TO THE FUTURE
קקאו חי BACK TO THE FUTURE
הראשונים שהתאהבו בקקאו היו הקופים, שוכני העצים ביער הגשם, הם מצצו את בשר הפרי המתקתק והשליכו מטה את הפולים המרים. כמה פולים ברי מזל, נפלו אל מדורות שבט המאיה, והעלו ארומה נפלאה של שוקולד, שגרמה לשבט הסקרן לפתח את משקה השוקולטל שפרושו בשפתם, משקה האלים.
עץ הקקאוין בשפתם של האינדיאנים הוא עץ מיוחד שמניב פרחים ופירות כל השנה, ופירותיו לא צומחים על ענפים אלא על ליבת העץ- הגזע. הקקאו היווה משקה למלכים, מנחה לאלים, מטבע לסוחרים ותרופה למרפאים.
משבט המאיה נדד השוקולטל אל שבט האצטק במכסיכו, וממנו אל קולומבוס שהביאו למלך פרדיננד הספרדי. בארופה הקקאו התגלגל ממעמד האצולה אל מפעלי השוקולד ובדרך התווספו לו: קלייה, טחינה, סוכר וקינמון וניתן לו שמו: שוקולד. בהמשך התווסף לו חלב, וכך הוא הפך מקדוש ומרפא, למענג.
אם חוזרים אחורה למעמד הקופים אך בוחרים בפולים המרים ולא בפרי המתקתק, מגלים אוצר בלום של חיוניות ומשאבי טבע: מגנזיום, ברזל, זרחן, אשלגן, תאוברומין, חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים ואנזימים מטבוליים. מחקרים מראים שרמות הקפאין בקקאו החי הן נמוכות יחסית לרמות הקפאין שבקקאו הקלוי, וההסבר לכך שרובנו משוגעים על שוקולד הוא שהוא בונה סרוטונין ומשרה אושר וסיפוק. מחקרים מראים שהוא מאזן את מעגל ההורמוניים אצל האישה, מחזק את הלב והכליות, ומעודד חילוף חומרים.
רפואת ההומאופטיה מציעה את פורמולת הקקאו לחיבור לחום והזנה אימהיים, ניתוק מן העולם, פוריות.
כיום, בתוך הטבעונות ישנה התזונה החיה, ובמטבחה בלנדרים, מטחנות ומייבשי מזון שבעזרתם ניתן לעבד קקאו חי לשוקולד, שוקו וקינוחים ללא חימום שייפגע במרכיבי הקקאו העוצמתיים. לכן אפשר להפוך את מערכת היחסים רבת התשוקה והאשמה עם השוקולד למערכת יחסים בריאה, מזינה ונטולת פחד.