Bari15_Fly
Bari15_Fly

אדום עולה – הדור הבא של הכורכום

מזה שנים נחשב הכורכום כאחד מתוספי התזונה המובילים בעולם אך מעטים יודעים שיכולת הספיגה שלו בגוף נמוכה מאד. טכנולוגיה חדשנית משפרת את הספיגה שלו והשילוב עם אצת המטוקוקוס מגביר את יעילותו.

צילום: depositphotos

Bari15_HP
Bari15_Corner
Bari15_Fly
Bari15_In
Bari15_Mobile
LiveWell_corner
LiveWell_Fly
SmartKish_HP
SmartKish_Mob
SmartKish_In

 הכירו את הכורכום האדום הדור הבא של הכורכום:

במשך  עשרות  שנים מתפרסמים מחקרים המוכיחים את יעילותו של הכורכום ועדיין הציבור הרחב אינו מודע לעובדה הפשוטה שכמות מזערית ממנו נספגת בגוף, אם בכלל. עד כמה ממנו באמת נספג בגופינו? פיתוח טכנולוגי חדשני המשלב פוספוליפידים ואוליגוסכריד, נשאי הכורכום לתא, מאפשר ספיגה מירבית ויעילה יותר.

 

מהם יתרונות הכורכום?

כל מי שמתעניין בתוספי תזונה ואורח חיים בריא כבר שמע על הכורכום ומכיר את היתרונות הרבים המובטחים בצריכתו, ביניהם:

 

על פניו, נשמע מושלם, אבל קיים היבט חשוב של הכורכום שאין להתעלם ממנו ויש לתת עליו את הדעת הספיגה שלו. בשנים האחרונות חוקרים טוענים שאנשים לא צורכים את הכורכום בצורה אופטימאלית.

 

"כבר בשנת 1937 מחקרים שבדקו את השפעות הכורכום על הבריאות חשפו ממצאים מפתיעים, אך אופן צריכת החומר בקרב הנבדקים היה שונה", מסבירה אביטל הראל, תזונאית בכירה בחברת סיקורה.

כורכום טרי

כורכום טרי (pixabay)

 

"הכורכומין הוזרק לתאי תרבית במעבדה, כך שהספיגה שלו שונה לחלוטין מאשר כשצורכים אותו באכילה או שתייה, בצורה זו הכורכום כמעט ולא חודר את התא".

עוד מסבירה הראל כי הכורכומין מתפרק ברובו בכבד ומופרש באופן טבעי, כך שהגוף כמעט ולא סופג את החומר הפעיל  ובסופו של דבר אין שום אפקט טיפולי.

 

פיתוח טכנולוגי מבטיח ספיגה אופטימאלית של החומר הפעיל בכורכום

כדאי לדעת: שורש הכורכומין בשימוש ביתי מהווה רק 2.5-5% מאבקת שורש כורכום טחונה. כאמור, גם המחקרים מעניקים תמונת מצב עגומה, אך למרבה המזל מחקרים חדשים ופיתוחים טכנולוגיים בתחום תוספי התזונה הביאו לעולם חידוש יעיל ובריא: הטכנולוגיה הליפוזומלית – שיטה בה מצפים את הכורכומין בשכבות שומניות המאפשרות חדירה של כורכומין לתאים ומביאות לספיגה טובה יותר.. שימוש בטכנולוגיה זו הפכה לדרך יעילה לצריכת כורכומין. "זו היא אחת הדרכים להעניק לגוף את התועלת בכורכומין – עיטוף הכורכום בפוספוליפיד (מעטפת שומנית), מאפשר את כניסתו לתוך התא ואף מעצים את ספיגתו לפי שלושים לערך", אומרת אביטל.

 

גם הטכנולוגיה החדשנית מכולן, העושה שימוש ברב סוכר הנקרא "פוליסכריד", הפכה לאמצעי שימושי: רב הסוכר עוטף את הכורכומין, מכניס אותו לתוך התא ומעצים את ספיגתו.

 

לאור הממצאים המעודדים של השנים האחרונות, בחברת "סיקורה" – SEAKURA , אף השכילו לקחת את שתי הטכנולוגיות – הליפוזומלית וזו העושה שימוש בפוליסכריד – צעד אחד קדימה, ולשלבן יחד לכדי מוצר אחד שהשלם גדול מסך חלקיו.

 

"שתי הטכנולוגיות של הכורכומין שולבו עם רכיב פעיל, הידוע מחקרית כנוגד חמצון ונוגד דלקת רב עוצמה – אסטקסנטין. זהו נוגד חמצון ממשפחת הקארוטנואידים, אך הוא חזק יותר מבטא קרוטן פי 200 ופי 500 מוויטמין E, מבחינת היכולת האנטי אוקסידנטית שלו", מפרטת אביטל.

האסטקסנטין הנו החומר הפעיל המופק על ידי אצת המטוקוקוס. הוא נחשב לאחד מנוגדי החמצון החזקים שיש לטבע להציע. האסטקסנטין מופרש מאצת ההמטוקוקוס כאשר היא נכנסת למצבי סטרס עקב חשיפה לשמש. החומר הפעיל למעשה מגן עליה מפני קרינה וחמצון. מחקרים בעולם קושרים בין צריכה של אסטקסנטין לבין האטת הזדקנות התאים, בריאות הלב, העור והעיניים.

 

התוצאה: כורכום אדום הדור החדש של תוספי הכורכום

המומחים של חברת Seakura שמו לעצמם למטרה לחזק את התועלות הבריאותיות של הכורכומין מתוך העובדה שתהליך דלקתי בגוף מלווה בתהליך חמצוני ולכן נטילה של טבליה המכילה גם נוגד דלקת וגם נוגד חמצון תאפשר להתמודד על הדלקת ביעילות רבה.

תוצאת מאמצי הפיתוח הובילה ליצירתה-"רד כורכום" , פורמולה חדשנית ומתקדמת המשווקת כעת בבתי מרקחת ובחנויות טבע ברחבי הארץ. הפורמולה של החברה משלבת שני סוגים מתקדמים של כורכומין ואסטקסנטין, שילוב מרוכז של נוגדי דלקת ונוגדי חמצון בטבלייה אחת, כאשר כל הרכיבים בעלי יכולת ספיגה גבוהה והגעה לאיברי המטרה הדורשים טיפול.- הדור הבא של הכורכום כבר כאן!

 

חשוב להדגיש כי נטילת כורכומין, באופן כללי, אינה מומלצת לאנשים הנוטלים מדללי דם שכן הכורכומין מטבעו הוא מדלל דם.

 

הפורטל לתזונה בריאה Eatwell משמש כערוץ פרסומי ואין הוא ממליץ על מטפל כזה או אחר ואינו נושא באחריות כלשהי למוצר/שירות שניתן ע"י חברה או בעלי המקצוע המפורסמים באתר או בכלל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו