כנס טעים לחיות
.jpg)
כנס "טעים לחיות" עם איילת רוזנפלד
אני עוקבת מזה מספר שנים אחרי פעילותה של איילת רוזנפלד, ד"ר לכימיה, שעברה שינוי בחייה והעבירה גם את כל משפחתה לחיים בריאים. היא סוחפת אחריה ציבור שמעוניין לאמץ אורח חיים בריא, צמא למידע ומתכנס באדיקות לשמוע את הרצאותיה.
לי היה העונג, להשתתף בפעם הראשונה בכנס שאירגנה ונהנתי לשמוע את התכנים הנטורופתים מועברים לציבור בגובה העיניים, בפשטות ובהירות.
איך נכון לבחור מאכל ?
איילת מבקשת מאיתנו לשנות את דרך החשיבה וההתייחסות לתזונה שלנו. היא מבקשת שנזנח את ספירת הקלוריות ומנסה ללמד אותנו מספר מדדים וכללים פשוטים שינחו אותנו מעתה ואילך בבחירת המזון שלנו. מי שינהג לפי הכללים ירוויח גם כמובן ירידה במשקל, שיפור ברמת האנרגיה, שיפור בבריאות ומניעת מחלות.
אז על איזה מדדים אנחנו מדברים ?
1. צפיפות תזונתית – עלינו לבחור מזונות המכילים מקסימום רכיבים תזונתיים (ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדי חמצון) על מינימום קלוריות. לדוגמה עלים ירוקים מכילים עושר גדול של נוטריאנטים לגוף במחיר קלורי כמעט אפסי.
2. סביבה בסיסית – נעדיף לבחור מזונות שלאחר שהם מתפרקים במערכת העיכול הם תורמים לרקמות סביבה בסיסית ולא סביבה חומצית. גם כאן עלים ירוקים וירקות בעלי יתרון ברור על מזונות מהחי, מאחר והם תורמים סביבה בסיסית לגוף. מאכלים חומציים גורמים לגוף להפריש למשל סידן מהעצם, על מנת לאזן את ה- PH בדם.
3. עומס גליקמי – נעדיף מאכלים עם אינדכס גליקמי נמוך, משמע מעלים לאט ובמתינות את רמת הסוכר בדם, לעומת סוכרים פשוטים וקמחים לבנים היוצרים תנודות מהירות וחריפות ברמת הסוכר בדם.
סלט הוא המנה העיקרית !
עוד כללים חשובים בבחירת המזון :
בחירת מזונות המכילים ומייצרים בגוף מינימום רעלים – מזונות שלא מכילים חומרי שימור, טעם וצבע, חומרי הדברה, הורמונים, אנטיביוטיקה ועוד. בגוף עמוס בפסולת מתפתחות מחלות, מנגנון ייצור האנרגיה נפגע ועוד.
נעדיף מאכלים שאינם מכילים חלבון מרוכז מידי, אלה נקשרים עם שגשוג תאי סרטן ויצירת סביבה חומצית. בד"כ מזונות מהחי מכילים חלבון מרוכז.
כלל חשוב לחיים : הסלט הוא המנה העיקרית ! הפכו את הסלט למנה עיקרית שלה מוסיפים מעט מהמזונות האחרים. חשוב לגוון את הסלט המסורתי של עגבניה, מלפפון וחסה בעלים ירוקים, נבטים, סלרי, כרוב בצבעים שונים, שומר, סלק, פרחי ברוקולי, כרובית, גזר, בכל יום ירקות אחרים כדי לספק לגוף את כל צרכיו.
תנו למערכת העיכול לנוח ולהיפטר מרעלים
איילת ביקשה לחדד את תחושות הרעב האמיתיות שלנו על פני איתותי גוף אחרים הנובעים מהצטברות רעלים. היא הסבירה שלעיתים סחרחורות, כאבי ראש, עייפות, חולשה ועוד לא מסמנים לנו לרוץ לאכול שוב מייד בסיום הארוחה, אלא מעידים על תהליך בריא בו הגוף מנקז רעלים. אכילה תכופה, לא מאפשרת למערכת העיכול לנוח, ולהפנות אנרגייה לתהליך ניקוי הרעלים החיוני לגוף.
אז איך מתחילים שינוי ?
קודם כל זורקים מזונות מזיקים מהמזווה : משקאות חומציים (קפה, קולה…), סוכר וממתיקים מלאכותיים, פחמימות מעובדות (קמחים לבנים, פסטות..), מוצרי חלב (שנזקיהם עולים על יתרונותיהם) ושמנים מזוככים.
ועל איזה מרכיבים מקפידים בתפריט היומי ? מגוון ירקות ועלים ירוקים, קטניות, דגנים מלאים, פירות, אגוזים ומגוון זרעים.
לקראת סיום איילת פינקה את הנוכחים בסדנה קצרה עם שפית מקצועית שהדגימה לנוכחים כמה קל להכין מאכלים בריאים, משביעים וטעימים כאחד !
היה בהחלט "טעים לחיות" !


