פסטה מג'דרה
אישית אני אוהבת מתכונים בריאים שהם גם פשוטים להבנה ולתפעול (לא נולדתי עם הצ'יפ של "איזה כיף לי במטבח" ואני לא מחובבי "האתגרים הקולנריים"), גם יפים ויז'ואלית (מה לעשות, אנחנו קודם אוכלים עם העיניים) וגם מהירי הכנה (עדיפות למתכוני "לשים הכל בקערה, לערבב והופה מוכן).
השילוב הזה מאפשר לנו להמשיך ולהתמיד בתזונה בריאה וטעימה לאורך זמן, במיוחד כשרובנו נדרשים לבשל פעמיים – גם אוכל "רגיל" לילדים (שניצלים-פתיתים-פסטות-פירה-קציצות…), וגם אוכל בריא לעצמנו – משימה מאתגרת שיכולה להכשיל את הטובים שבנו, עם כל הרצון הטוב שבעולם. או במילים אחרות – מה שלא פשוט, פשוט לא יהיה. בתיאבון.
מילה על גיוון
המתכון הזה הוא פתרון נטול גלוטן שנובע מצורך ורצון לגיוון כאשר מחלקת הפסטות לכאורה נסגרת בפני מי שרוצה/צריך להוריד מהתפריט גלוטן. יש היום שפע של פסטות שעשויות מאורז מלא, מעדשים, מכוסמת, מתירס וכדומה. מומלץ לדגום ולהתנסות. לא כולם טעימים באותה מידה, אך השפע שנפתח שווה את המאמץ.
רכיבים (כ- 3 מנות)
2 כוסות פסטה מאורז מלא
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות (כ 3/4 כוס עדשים לא מבושלות)
1 בצל קצוץ
4 ראשי שום קצוצים
רכיבים לתבלון
מלח הימליה גס
פלפל שחור גס
כפית כמון (זה המינימום. למי שאוהב את טעם הכמון שווה לנסות להוסיף עוד, לפי טעימה. משדרג משמעותית את הטעם).
הכנות מקדימות
מכינים את הפסטה לפי ההנחיות.
משרים את העדשים השחורות כמה שעות לפני הבישול (מקצר משמעותית את זמן הבישול). מרתיחים את העדשים השחורות. 2-3 דקות אחרי הרתיחה להוריד מהאש ולסנן עם מים קרים. הן יהיו רכות וקרנצ'יות במידה נעימה לחיך (ה"אל דנטה" של העדשים).
(אפשר להוסיף לעדשים השחורות גם ירוקות (שליש מהכמות של השחורות). להשרות ביחד ולבשל ביחד. לטעם זה פחות משנה אך מעשיר את הויז'ואליות וסיכמנו כבר שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים, נכון?)
אופן ההכנה
מחממים במחבת כמה כפות של שמן קוקוס. משחימים קלות את הבצל והשום ומוסיפים את העדשים המבושלות ואת התבלון. מקפיצים דקה שתיים וסוגרים את האש. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ובתיאבון
את המתכון כתבה וצילמה מירב הראל, ליווי תהליכי ריפוי ושינוי.