Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

כן, יש ריפוי לסוכרת

מאת: איילת אופיר, מטפלת בכירה באיורוודה והרבליסטית קלינית
זמן קריאה: 3 דקות
ולפי ד"ר קאזנס הוא גם יכול להתרחש במהרה. מה עושים? אוכלים מזון חי שמרפא את הלבלב, נמנעים לחלוטין מחלבון מהחי ואוכלים הרבה פחמימות ירוקות. אילת אופיר מביאה את עיקרי ההרצאה שלו מ"רופאים מדברים בריאות"
Bari15_In

מעל 300 מיליון חולים בסוכרת יש ברגע בעולם. נתון מצמרר. מחלת הסוכרת, הגורמת למותו של חולה כל עשר שניות, הפכה למגיפה עולמית. הרפואה הקונבנציונלית מתייחסת אליה כמחלה כרונית ניוונית ומציעה לחולים טיפול תרופתי ואיכות חיים ירודה. ד"ר גבריאל קאזנס, M.D, רופא איורוודי, מורה רוחני, סופר ומומחה עולמי לתזונה טבעית, פסיכיאטר, ומקים ומנהל המרכז לטיפול בסוכרת שבאריזונה Tree of Life, הציג בשבוע שעבר במסגרת רופאים מדברים בריאות את התוכנית הטיפולית שלו להחלמה מלאה מהמחלה, עליה הוא עובד כבר 40 שנה. מאחר והמחלה מתפתחת באיטיות במשך שנים רבות, שליש מהלוקים בה מפתחים מצב של טרום סוכרת כבר אחרי גיל 20.

למחלת הסוכרת, אומר ד"ר קאזנס, אין שום קשר לרמות סוכר בדם, זוהי מחלה מטבולית כרונית והעצוב מכל הוא שאנו גורמים אותה לעצמנו. הטיפול בה פשוט מאד, מביך כמה שזה פשוט הוא מדגיש. בעזרת השיטה שפיתח הוא מצליח לרפא כ- 61% מחולי סוכרת סוג 2 תוך 3 שבועות ומביא אותם למצב בו אינם נזקקים יותר לתרופות. כ- 21% מהחולים בסוכרת סוג 1 (מה שכונה בעבר סוכרת נעורים) המזריקים אינסולין לעיתים במשך שנים, נרפאים תוך 3 שבועות – ממש קשה להאמין כמה סבל נחסך מהחולים שזכו להחלמה מלאה ולאיכות חיים ללא פשרות.

בקרב חולים במצב טרום סוכרתי ד"ר קאזנס משיג בעזרת השיטה שלו 100% החלמה.

 

מה הוא אם כן הסוד ומה כוללת התוכנית?

ד"ר קאזנס מסביר כי כל המחלות הכרוניות נגרמות בגלל דלקתיות ולכן חשוב לאמץ תזונה ואורח חיים מפחיתי דלקת. למחלת הסוכרת נדבך נוסף בו הגוף מפתח התנגדות לשני הורמונים חשובים: אחד מוכר יותר, הלוא הוא האינסולין שתפקידו להכניס את הסוכר לתאים והשני נקרא לפטין הורמון חשוב המיוצר ע"י תאי שומן ואחראי על שריפת שומן ותחושת השובע.

עיוורון, מחלות לב וכלי דם, אימפוטנציה, אלצהיימר, יתר לחץ דם, הם רק חלק מתופעות הלוואי של מחלת הסוכרת.

דלקתיות גורמת גם למחלות לב וכלי דם. מחלת האלצהיימר לדבריו קשורה לתנגודת לאינסולין של תאי המוח. אם סוכר לא נכנס לתאי המוח הם מתנוונים. שמן קוקוס מגן על תאי המוח מהתנוונות כי הוא מספק להם "קטונים", הזנת תאי המוח מגינה עליהם מהתנוונות.

דיאטה עשירה בפחמימות (סוכר וקמח לבן) היא גורם מספר אחת להתפתחות מחלת הסוכרת. סוכר הינו גם גורם משמעותי לדלקתיות בגוף ויוצר רדיקלים חופשיים. אם נאכל הרבה סוכר (וגם פחמימות) נפתח בהדרגה עמידות לאינסולין וללפטין. אכילת יתר של פחמימות גורמת להשמנה כי הגוף אוגר את עודף האנרגיה כרקמת שומן. תזונה לקויה פוגעת גם ב-DNA שלנו.

איך אם כן נוכל להוריד את הדלקתיות בגוף? בואו ונכיר את גורמי הסיכון – על רובם כבר שמעתם מן הסתם. חשוב להימנע מתזונה עשירה בסוכרים, שמני טראנס, שומן מן החי, חלבונים ושומנים מן החי שעברו בישול. מסתבר שתהליך הבישול של מזונות מהחי מייצר רעלנים. שומן צמחי שלא עבר תהליכי עיבוד הינו בעל ערך תזונתי גבוה יותר. ג'אנק פוד, מזון מרוסס, מעובד וחשיפה לקרינה מעלים את הסיכון לפתח סוכרת. קרינה היא מאד רעילה לגוף וגורמת לדלקתיות. גם תזונה דלה בסיבים, מתח, עודף משקל, חוסר פעילות גופנית, חוסר שינה, חומרי הדברה, מתכות כבדות, רעלים מהסביבה, חוסר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון – תורמים לחגיגה.

משקמים את הלבלב עם פחמימות ירוקות

מזון מן הצומח שאינו מבושל אותו הוא מכנה "מזון חי" הוא המפתח לשיקום תאי הלבלב המייצרים אינסולין ולריפוי ההצטלקות הגורמת לפגיעה בתפקודם התקין. תהליך הבישול גורם לאיבוד חלק  מן הנוטריינטים שבמזון, כשאוכלים "מזון חי" ניתן לאכול חצי מהכמות ולקבל הזנה מספיקה לתאי הגוף. כמובן שעדיף לצרוך מזון אורגני העשיר יותר בויטמינים, מינרלים ונוטריינטים אחרים ואינו מהונדס גנטית.

העשירו את תזונתכם ב"פחמימות ירוקות" ממליץ קאזנס ומתכוון לירקות עליים ונבטים, שומן בריא ומעט חלבון. חשוב לאכול שומנים בריאים וידוע כי אנשים בעלי רמות כולסטרול נמוכות מידי סובלים יותר מדיכאון, רמות סרוטונין נמוכות, חוסר איזון הורמונלי ואף נוטים יותר להתאבדות. כמות מספקת של אומגה 3 בתזונה חיונית ביותר לבריאות הגוף והנפש, לתפקוד רגשי ומנטאלי תקין ולשיפור הזיכרון.

התזונה שד"ר קאזנס מציע למטופליו מורכבת מירקות טריים, נבטים, ירקות עליים, מיצים ירוקים, ירקות מאודים, ירקות מהים (אצות), אגוזים וזרעים המשמשים מקור מצוין לשמנים בריאים, ויטמינים ומינרלים חשובים, פירות בעלי ערך גליקמי נמוך ודגנים מלאים. ללא בשר או חלבון אחר מהחי, ללא שמני טראנס, קמח או סוכר לבן, וכמובן להימנע לחלוטין ממזון מהיר, מעובד, מטוגן וכד'.

כיצד צריכה להיראות הצלחת שלנו:

25-45% פחמימות
25-45% שומן
10-25% חלבון
כולם כמובן מהצומח.

 

לאוכלי בשר יש סיכוי גבוה יותר לפתח סוכרת



לאוכלי בשר יש 30-50% יותר סיכוי לפתח סוכרת ומחלות כרוניות אחרות ואכילת בשר ידועה כמקצרת את החיים ב-20%.

הפחתה של כ- 40% בצריכה הקלורית הורידה רמות דלקתיות באופן משמעותי ואף הביאה להאטה בתהליכי ההזדקנות.

תזונה טבעונית משפרת את הבריאות ומסייעת בריפוי מחלות כרוניות וכמובן הרבה יותר ידידותית לסביבה.

 

אילת אופיר, הרבליסטית ומטפלת בכירה באיור וודה  ayeletoffir@gmail.com

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו