Bari15_Fly
LiveWell_Fly

מסתבר שקו-אנזים Q10 אינו נוגד חמצון בכלל

מאת: אלירן דה-מאיו
זמן קריאה: < 1 דקה
מחקר חדש מגלה שקו-אנזים Q10 הנחשב לתוסף אנטיאייג'ינג חזק, אינו נוגד חמצון חיוני. החומר Ubiquinone נחקר שוב, ונמצא שהוא פועל באופן שונה ממה שחשבו עד היום

הולך ופוחת החל מגיל 35 (123RF)

SmartKish_In

תוסף התזונה הפופולארי Ubiquinone, הידוע גם בשם קו-אנזים Q10, נחשב כנוגד חמצון המגן מפני נזקים של רדיקלים חופשיים ובכך מאט את קצב ההזדקנות, מונע מחלות לב ועוד שלל הגנות ויתרונות אחרים. אך נראה שהמחקר החדש סותר את הדעות הרווחות אודות החומר.

ממצאי המחקר פורסמו במרץ 2015 על-ידי פרופ' זיגפריד הקימי (Siegfried Hekimi) מהמחלקה לביולוגיה באוניברסיטת מקגיל (McGill University).

Ubiquinone הוא חומר מסיס בשמן הנמצא באופן טבעי בכל תאי הגוף. כל התאים משתמשים בחומר זה בכדי לייצר אנרגיה ממרכיבים תזונתיים וחמצן בבתי החרושת המצויים בתוך התאים ומכונים 'מיטוכונדריה', והוא חשוב ביותר לחילוף החומרים בתאים וליצירת אנרגיה.

במחקר נמצא שמחסור ב-Ubiquinone גורם לפגיעה חמורה בתפקוד התאים, למחלות ולמוות בטרם עת (אצל עכברים), אך המחקר גם הראה שלא הייתה כל עלייה ברדיקלים חופשיים או בנזקים חמצוניים בממברנות וב-DNA עקב מחסור בו.

Ubiquinone נחשב במשך תקופה ארוכה גם כנוגד חמצון חזק, ולאורך השנים הוא שווק באגרסיביות ומעריכים שהתוסף הספציפי הזה בלבד הוביל למכירות של יותר ממאה מיליון דולרים בשנה. אך הממצאים מהמחקר הנוכחי הראו כי אחד התוספים הנחשבים ביותר בעולם כנוגד חמצון אינו פועל כפי שהאמינו וחשבו בעבר.

לדעת פרופ' זיגפריד, תוספי תזונה עולים הרבה מאוד כסף לאנשים חולים ברחבי העולם, בזמן שייתכן ועדיף שהיו משקיעים את כספם במזון בריא יותר לשיפור בריאותם.

"התקווה לפתרון מהיר גורמת לאנשים לצרוך תוספים אלו ומפחיתה את המוטיבציה לבצע שינויים באורח החיים", הוא אומר.

התובנות החדשות על חשיבות הימצאותו של ה-Ubiquinone במיטכונדריה ועל תפקידו הקריטי בייצור אנרגיה הובילו את החוקרים להמשיך את מחקרם. צוות המחקר קיבל מענק מ-MitoCanada לצורך המשך מחקר של המיטוכונדריה אצל אנשים החולים כתוצאה מתפקוד לקוי של המיטוכונדריה. מטרתם היא למצוא דרכים ותרופות חדשות להגברת הזמינות של ה- Ubiquinone במיטוכונדריה פגומה אצל אנשים חולים.

אלירן דה-מאיו לרפואה תזונתית, נטורופתיה וצמחי-מרפא

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו