5 דברים שיהפכו את המעבר לטבעונות לפשוט וקל
מאת: שחר קיחלר
זמן קריאה: 2 דקות
1.לשחרר את הבשר!
הרבה טבעונים בתחילת דרכם נורא מחפשים חיקויים למאכלים שהכירו, המבורגר, דג, קציצות בשר, והם כל הזמן מתאכזבים. גרוע מכך, הם מרגישים שהתפריט שלהם פשוט הצטמצם בחצי מרגע הבחירה בטבעונות. אני בחרתי שלא לנסות לחקות מרקמים וטעמים מימי כלא טבעונית ופשוט נהנת מהשפע של המרקמים והטעמים שיש לטבע להציע. אני כן מכינה מאכלים שמזכירים לי בית כמו קציצות ברוטב או לזניה, אבל אין שום קשר במרקמים ושום ניסיון לייצר משהו דומה, אלא משהו חדש ומנחם שיתן ברמת הקונספט את אותה התחושה.
כדאי להכיר את Vegan Foods: אתר מתכונים טבעוניים באנגלית (Vegan Recipes) עם ערכים תזונתיים לכל מתכון, כולל אפליקציה להורדה בחינם לנייד. נוח מאוד, מתכונים מצויינים ונגישים לכל טבעוני – גם מתחיל וגם ותיק.
2.להשרות, להשרות ובכמויות!
הרבה טבעונים טריים טוענים שהם לא מצליחים להתארגן כראוי עם אוכל בריא ומבושל ולכן בוחרים בג'אנק.הטיפ שלי, אחת לכמה שבועות להשרות כמות גדולה מאוד של קטנייה מסויימת (אולי אפילו להנביט, רחמנא ליצלן) נניח 4 קילו, ואם יש זמן גם לבשל, ולהקפיא בשקיות של מנות קטנות, נניח שתי כוסות. כך כל פעם שרעבים אפשר לשלוף שקית עדשים/חומוס לתבשיל מהיר, לסלט או לטחון לקציצות.
3. לא להיות קשים עם עצמכם
יש כאלה שעוברים לטבעונות היום אחד וזה בסדר להם. לי לדוגמא, לקחו כמה שנים עד שנפרדתי לגמרי מכל מוצרי החלב (לצמחונית הפכתי בן לילה). זה לגמרי בסדר! במשך עשרות שנים חייתם והתרגלתם לאורח חיים מסויים וזה בסדר לבחור לעשות את השינוי בצעדים קטנים ובטוחים.
הרשו לי להמליץ על אתגר 22 של עמותת אנימלס שיכול לסייע לכם מאוד בתהליך הזה והוא לגמרי חינמי.
4. ללמוד את העובדות
כשבוחרים טבעונות לרוב זה גורם לסביבה, הקרובה כמו גם הרחוקה, להרים גבה או להתנגד לדבר בתוקף.
היום על פי כל המחקרים הכי חדשים בתחום אפשר לקבוע בוודאות כי תזונה טבעונית טובה ובריאה לכל שלבי החיים. קראו כמה מאמרים, תלמדו את המידע, וכך כשישאלו אתכם תוכלו לענות בבטחון.
5. אל תבודדו את עצמכם
הבחירה בטבעונות פעמים רבות גורמת לנו להרגיש שראינו את האור, נחפשנו לאמת וכולם חיים באפלה.
זה גורם לנו להרגיש ריחוק מכל מי שאנחנו אוהבים.
נסו להבין שבני משפחתכם חיים כבר חיים שלמים באופן מסוים ולא לכולם קל לאמץ גישות חדשניות שיהפכו את חייהם מקצה לקצה. נסו לקבל ולהבין אותם, הדרך הטובה ביותר לפתוח אנשים לרעיונות חדשים היא דרך הבטן! נצחו את הארוחות המשפחתיות כדי להביא אתכם מנות טבעוניות טעימות, קינוחים מפתיעים, ספרו להם על השפע, על היתרונות הבריאותיים, אבל רק אם הם מתעניינים ושואלים.
טבעונות מגוונת וטעימה היא לגמרי אפשרית
אני שחר, אני בת 29, אמא לגאיה בת השנתיים ונשואה לעידן.
את הבחירה שלי בטבעונות אני מכנה מסע, היא לגמרי לא קרתה ביום אחד.
לפני 10 שנים, לאחר צפייה בהרצאה אונליין החלטתי לוותר על מוצרי בשר. זה לגמרי קרה בן רגע (אפילו לילה לא היה צריך לעבור). אני זוכרת את ההלם והאימה מהתכנים אליהם נחשפתי ואת הניסיונות שלי לשכנע את ההורים שלי שלא נטרפה עלי דעתי אלא שפשוט ראיתי את האמת, והיא כואבת.
למרות שידעתי שטבעונות היא הדבר הנכון ביותר בעיני, לא יכולתי להביא את עצמי לוותר על כל הדברים שכל כך אהבתי לאכול.
במרוצת השנים, הסקרנות והאהבה למטבח דרבנו אותי לבשל יותר ויותר ולנסות למצוא תחליפים למאכלים צמחוניים שהתרגלתי לאכול.
אני זוכרת איך לקחתי על עצמי שלל פרויקטים ל'טבעון' עוגיות חמאה, עוגת קוקוס של סבתא שלי שמכילה 6 ביצים, כל מני פשטידות וקציצות; עם ההתמדה הגיעו בסוף ההצלחות והמטבח הפך להיות המקום האהוב עלי בעולם.
לפני חמישה חודשים פתחתי את ויוידה, מעדנייה טבעונית ביתית בבוגרשוב בתל אביב. כל יום אני מגיעה לכאן ומבשלת עבור לקוחותי אוכל בריא, ביתי ומוקפד והם לוקחים אותו הביתה או יושבים לאכול אצלי ומדברים איתי על החיים.