סלט טאבולה קוסקוס וטחינה
מאת: כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי. בתיאבון!
מצרכים:
1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
1 בצל
3 מלפפונים
2 פלפלים אדומים
2 צנוניות פרוסות דק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
חופן אגוזי מלך
לרוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"
1 כף שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.
- קוצצים את עשבי התיבול.
- חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
- מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.
- להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.
- יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.
המתכון באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי.