תפוח אדמה בתנור במילוי אבוקדו
מאת: חברת חקלאי גרנות - מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון טבעוני קל ופשוט להכנה, שיכול להוות תוספת מקורית לארוחת ל"ג בעומר.
אפשר להכין אותו עם איזה סוג של תפוח אדמה ואבוקדו שרוצים.
למתכוני בריאות נוספים עם תפוחי אדמה:
תבשיל תפוחי אדמה, סלק כתום וחומוס
אלוּ מַטאר – תבשיל תפוחי-אדמה ואפונה
מתכון לתפוח אדמה בתנור במילוי אבוקדו
מצרכים לשתי מנות:
תפוח אדמה גדול
חצי אבוקדו בשל של "חקלאי גרנות"
כף שמן זית
מעט מלח גס
אופציונלי: גבעול רוזמרין דקיק לקישוט המנה
הוראות הכנה:
פורסים את תפוח האדמה לפרוסות דקיקות, תוך השארת סנטימטר מתחתית תפוח האדמה, כך שהפרוסות לא ייפרדו זו מזו.
מזלפים מלמעלה שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה.
ממתינים שיתקרר מעט.
פורסים גם את האבוקדו לפרוסות דקות.
משחילים את פרוסות האבוקדו בין הפרוסות של תפוח האדמה.
אפשר לקשט עם גבעול רוזמרין.
מומלץ להגיש בתוספת סלט ירקות בצד.