תבשיל 3 שכבות של אורז, דלורית וירוקים בליווי אגוזים ורימונים
תבשיל 3 שכבות של אורז, דלורית וירוקים בליווי אגוזים ורימונים
נהדר כמנה צמחונית עיקרית או כתוספת למנה בשרית. תבשיל השכבות יפה להפליא, לכן מומלץ להכינו בכלי זכוכית שקוף חסין אש.
רכיבים לשכבת האורז (כמות לשמונה סועדים)
2 כוסות אורז חום מבושל
* הערה: האורז צריך להיות מעט דביק, לכן הוסיפו בשלב הבישול עוד ¼ כוס מים. אורז עגול יהיה מצוין לתבשיל זה.
1 כפית שמן קוקוס
4 שיני שום כתושות או קצוצות
2 בצלים גדולים או 3 בצלים קטנים
1 כפית טימין מיובש או טרי
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית מלח
טיפ: בזמן בישול האורז הוסיפו 2 עלי דפנה ו-4 כדורי פלפל אנגלי. בתום הבישול הם יצופו על גבי התבשיל ותוכלו להוציאם בקלות בעזרת כף.
רכיבים לשכבת הדלורית
2 דלוריות גדולות או 3 דלוריות קטנות
1 כפית מלח
רכיבים לשכבת ירוקים
2 צרורות עלי מנגולד או ערבוב של מנגולד וקייל
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
רכיבים לקישוט התבשיל
1 רימון מפורק לגרעינים
½ כוס אגוזי מלך שטופים ויבשים
½ כפית מלח גס
½ כפית טימין מיובש או טרי
2 כפות שמן זית
אופן הכנת שכבת האורז
1. פרסו את הבצל לפרוסות דקות ו"טגנו" במחבת קרמית עם שמן קוקוס, טימין ומעט מים. הוסיפו מעט מים כל כמה דקות, כדי שהבצל לא יישרף. השאירו את המחבת על האש במשך 12-15 דקות, עד שהבצל מוזהב ומתקתק.
2. הוסיפו שום ובשלו במשך 2 דקות.
3. קחו חצי מכמות הבצל שבמחבת והוסיפו לאורז המבושל. את המחבת עם הבצל הנותר הניחו בצד, בהמשך נבשל בה עלים ירוקים יחד עם הבצל שנותר.
4. שימו בקערה את האורז עם הבצל והוסיפו כפית מלח וגרעיני כוסברה טחונים. ערבבו היטב.
5. העבירו את האורז מהקערה לכלי זכוכית חסין אש (עדיף שקוף) והדקו היטב כך שהאורז ייצור שכבת בסיס.
אופן הכנת שכבת הדלורית
1. קלפו את הדלורית בעזרת קלפן וחתכו לקוביות. את הדלורית אפשר לאדות או לבשל בסיר עם מים למשך כ-12 דקות, עד שהדלורית רכה אך לא ספוגית. את הדלורית ניתן לאדות עם הקליפה והגרעינים, ובתום האידוי אפשר להסיר את הקליפה והגרעינים בקלות.
2. שימו את הדלורית ללא הקליפה בקערה, וערבבו עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו כפית מלח, טעמו ותקנו תיבול אם צריך.
3. פזרו את תערובת הדלורית על שכבת האורז בצורה אחידה, כך שתיווצר שכבה עבה של דלורית מעל לשכבת האורז.
אופן הכנת שכבת הירוקים
1. שטפו היטב את העלים הירוקים. הפרידו את הגבעול הלבן מהעלה הירוק בעזרת סכין חיתוך. קצצו דק את הגבעולים ואילו את העלים הירוקים חתכו גס.
2. הוסיפו למחבת עם הבצל שנותר את הגבעולים הקצוצים ובשלו במשך 2-3 דקות. ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט מים למחבת.
3. הוסיפו למחבת את העלים הירוקים החתוכים ובשלו במשך 2-3 דקות. לא להוסיף מים – העלים הירוקים צריכים להתבשל ללא נוזלים נוספים.
4. טעמו והוסיפו טימין או מלח לפי טעמכם האישי.
5. בעזרת כף פזרו בצורה אחידה את הירוקים שבמחבת על גבי שכבת הדלורית.
אופן הכנת קישוט התבשיל
1. הזליפו שמן זית על התבשיל, לאחר שיצא מהתנור. כך השמן לא יתחמצן.
2. קצצו או חתכו גס אגוזי מלך עם טימין מיובש. הוסיפו מלח וערבבו היטב. פזרו על התבשיל.
3. פזרו על המנה גרעיני רימון.
לחימום חוזר של התבשיל, שימו את כלי הזכוכית חסין האש בתנור בחום 180 מעלות לכ-15 דקות.
ציונה מלמן היא שפית לאוכל בריא, מנחה סדנאות בישול בריא חווייתיות.