Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

תבשיל פריקי - חיטה ירוקה מעושנת

מאת: עינת שגיא
זמן קריאה: < 1 דקה
פריקי היא חיטה ירוקה קלויה. הערך התזונתי שלה גבוה יותר מחיטה יבשה, והיא קלה יותר לעיכול. את החיטה היבשה הרגילה שאנחנו מכירים, קוצרים אחרי שהיא מתייבשת כדי שהגרעינים שלה ישמרו לטווח ארוך

טעימה, קלה לעיכול ובעלת ערך תזונתי גבוה. פריקי. (יח"צ)

Jeliat_In

את הפריקי קוצרים כשהיא עדיין ירוקה, אבל מכיוון שבשלב הזה קשה להפריד את הגרעינים, קולים את השיבולים כדי שהגרעינים ייפרדו בקלות ויהיה ניתן לאכול אותם.

המרכיבים

בצל קטן קצוץ דק
גזר מגורד בפומפייה
פלפל אדום קצוץ דק
עוד בצל קטן קצוץ דק
כוס פריקי
כוס וחצי מים
כפית מלח
כפית זעתר
כף שמן זית

אופן ההכנה

משרים את הפריקי במים ל-10-15 דקות ומסננים
מטגנים בצל אחד בשמן עד ריכוך
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים
מוסיפים פריקי, מים ותבלינים ומערבבים

מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
אחרי 15 דקות מורידים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות ללא מכסה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו