תבשיל פריקי - חיטה ירוקה מעושנת
מאת: עינת שגיא
זמן קריאה: < 1 דקה
את הפריקי קוצרים כשהיא עדיין ירוקה, אבל מכיוון שבשלב הזה קשה להפריד את הגרעינים, קולים את השיבולים כדי שהגרעינים ייפרדו בקלות ויהיה ניתן לאכול אותם.
המרכיבים
בצל קטן קצוץ דק
גזר מגורד בפומפייה
פלפל אדום קצוץ דק
עוד בצל קטן קצוץ דק
כוס פריקי
כוס וחצי מים
כפית מלח
כפית זעתר
כף שמן זית
אופן ההכנה
משרים את הפריקי במים ל-10-15 דקות ומסננים
מטגנים בצל אחד בשמן עד ריכוך
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים
מוסיפים פריקי, מים ותבלינים ומערבבים
מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
אחרי 15 דקות מורידים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות ללא מכסה.