תבשיל טופו עם חומוס ותרד
בין ארבע הקושיות, יש גם שאלה אחת שחוזרת בכל פסח: איך מגשרים בין מי שמחכה לסיר קציצות הבשר של סבתא, לבין הטבעונים והצמחונים שבשולחן? תבשיל הטופו הזה הוא בדיוק התשובה.
אפשר להגיש אותו כמנה ראשונה, כתוספת לעיקרית, ואם תכפילו כמויות ותגישו לצד אורז – תקבלו עיקרית טבעונית מרשימה, שלא נופלת משום תבשיל חג אחר.
המנה הזו טעימה לא פחות גם ביום שאחרי.
תשמרו קצת בצד, תגלגלו הכל בתוך מצה לחה, וקיבלתם גם מנה מצוינת לחול המועד.
למתכוני חג נוספים שמתאימים לטבעונים:
עוגת וניל ופירות העונה ללא גלוטן
לחם ללא גלוטן מזרעונים וכוסמת מונבטת
מתכון לתבשיל טופו עם חומוס ותרד
מצרכים:
1 חבילה של טופו רך חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
2 כוסות חומוס לאחר בישול
200 גרם עלי תרד שטופים היטב
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
מיץ סחוט מחצי לימון
תבלינים: כפית מלח, כפית כורכום וחצי כפית של פלפל שחור
הוראות הכנה:
מטגנים את קוביות הטופו במחבת גדולה עם כף שמן זית, חצי כפית כורכום וחצי כפית מלח, עד שהן מזהיבות, ואז מעבירים אותן לקערה.
פורסים דק את הבצל, ומטגנים אותו במחבת בשמן זית למשך 5 דקות, על להבה
נמוכה.
קוצצים דק את השום, ומוסיפים למחבת.
קוצצים דק את עלי התרד, מוסיפים אותם למחבת, ומאדים למשך 3 דקות עם מעט מים.
מוסיפים למחבת גם את גרגירי החומוס ומטגנים על להבה בינונית במשך 2 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, מערבבים, מוסיפים את הטופו, ומגישים.