שניצל תירס טבעוני טעים בטירוף
זה שניצל התירס הכי טעים שיצא לי להכין!
עם טופו, גרעיני תירס ובלילה עשירה בתבלינים, השניצל הזה הוא פתרון נהדר לארוחה קלה שכולם אוהבים.
אפשר לטגן, לאפות או להכין באיירפריי, איך שמעדיפים.
למתכוני בריאות נוספים של שניצלים טבעוניים:
מתכון לשניצל תירס טבעוני טעים בטירוף
מצרכים:
כוס וחצי של גרעיני תירס מבושלים
300 גרם טופו
4 כפות גדושות של קמח שקדים
מלח
פלפל
שום גבישי
לבלילה:
רבע כוס מים
2 כפות של קמח חומוס
אופציונלי: ½ כפית חרדל ורבע כפית מלח הודי שחור
לציפוי:
פירורי לחם / קמח שקדים
שומשום לבן ושחור
מעט כורכום
הוראות הכנה
נטחן במעבד מזון את הטופו עם כוס גרעיני תירס.
נוסיף את את הקמח והמלח ונערבב לעיסה.
לאחר הטחינה, נוסיף עוד חצי כוס של תירס, ונתבל כמו שאנחנו אוהבים.
ניקח קערה נפרדת ונערבב בה את חומרי הבלילה (המים, קמח החומוס וגם החרדל והמלח ההודי, אם בחרנו להוסיף אותם)
ובקערה שניה נשים את פירורי הלחם / קמח השקדים עם השומשום והכורכום.
כעת ניצור צורות של שניצלים מתערובת הטופו עם התירס.
נטבול כל שניצל בקערת הבלילה ואחר כך בקערת הפירורים כך שיהיה מצופה היטב מכל הצדדים.
נסיים את ההכנה בצורה שאנחנו מעדיפים:
- טיגון – 2 דקות מכל צד
- אפייה – 10-20 דקות בחום של 160 מעלות (כדאי לרסס את השניצלים בקצת שמן)
- איירפריי – לרסס מעט שמן, להכניס ל-10 דקות ובאמצע להפוך צד.