שניצל תירס ביתי משלושה רכיבים בלבד
מאת: מאיה קנדינוב
זמן קריאה: < 1 דקה
- משרים חצי כוס עדשים כתומות במשך רבע שעה לפחות.
- מפשירים 2 כוסות תירס קפוא (אם התירס מקופסה, אין צורך להרתיח).
- מעבירים את העדשים לסיר קטן.
- מסננים את התירס ומוסיפה שלושה רבעים מהתירס לסיר.
- מבשלים עם ממש מעט מים (כפית או שתיים לא יותר) תוך כדי ערבוב, עד לריכוך של העדשים (עניין של כמה דקות)
- טוחנים ביחד לתערובת גסה.
- מניחים בצד על שהתערובת תתקרר קצת.
- מוסיפים את התירס ששמתי בצד. מתבלת במעט מלח.
- מערבבים ויוצרים כדורים. טובלים בפירורי לחם מתובלים במעט מלח ופלפל. אפשר גם להוסיף שומשום. יוצרת קציצות בצורה הרצויה.
- שמים בתנור ב-180 מעלות עד שמתקשות משני הצדדים (גם עניין של כמה דקות). יאמי ובריא במחיר אחד!
* הבהרה: אם משתמשים בתירס מקופסה, אין צורך להרתיח. ההרתחה היא רק בשביל להפשיר את התירס הקפוא בכל זאת ממליצה על הקפוא, כי הוא יותר בריא ונטול חומרי טעם וחומרים משמרים.
* במקום הרבע תירס שמוסיפות אחרי הטחינה, ניתן להוסיף אפונה.